Last news in Fakti

29 Юни, 2020 15:56 1 923 10

Хамилтън трябва да отиде във Ферари

  • люис хамилтън-
  • ферари-
  • мартин брандъл

Мнението се споделя от бившия пилот, а днес коментатор, Мартин Брандъл

Хамилтън трябва да отиде във Ферари - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Люис Хамилтън все пак трябва да помисли да отиде във Ферари, смята бившият пилот от Формула 1 и настоящ телевизионен коментатор Мартин Брандъл, предава Clubs1.bg.

Англичанинът не е убеден, че Карлос Сайнц ще се задържи дълго в Скудерията. Перспективата да се кара за легендарния италиански отбор пък блазни повечето пилоти в Гран при.

Според Брандъл Хамилтън е наясно, че навлиза в последната фаза на кариерата си, но има още много какво да даде на спорта.

„Виждам го да подпише още един договор, има още много какво да даде. Не съм видял нищо, което да предполага, че е готов да си тръгне, но много неща се случиха през последните месеци“, обясни Брандъл
„Съмнявам се, че Сайнц има нещо сигурно, извън рамките на един сезон. Ако Тото [Волф] напусне Мерцедес, те малко свият програмата заради породените от пандемията проблеми и идващите намаления на разходите в F1, то тогава мисля, че мисълта му може да се насочи към Ферари. На негово място аз щях да обмисля варианта'', отбеляза бившият пилот.

„Разговарял съм с него за възможността да облече червен екип, какво би било да застане на подиума на Монца и да погледне феновете, носейки овърол на Ферари. Той каза: „Обичам червено, имам червено на каската си, това е цветът на страстта“. Редовният му отговор обаче беше: „Състезавал съм се за Мерцедес през цялата си F1 кариера“. Помислете го от комерсиалната страна. Може да е посланик на компанията през целия си живот. Твърде много е, за да се откаже'', заяви още коментаторът.

Брандъл обаче предупреди, че подобни действия не са без последствия. Той припомни завръщането на Михаел Шумахер.

Седемкратният световен шампион спечели едни от най-големите си успехи с Ферари, оттегли се в края на 2006 г., а няколко години след това отново кара във Формула 1, но вече с Мерцедес. През трите си сезона (2010-2012 г.) с тима от Бракли остана далеч от предишните си постижения.

„Люис би направил крачка встрани от компания, с която е работил през цялата си професионална кариера. Човек би помислил дълго и внимателно за такава стъпка, дори и само заради романтиката да си пилот на Ферари. А и къде са Ферари? Ще му дадат ли кола, която може да побеждава или всичко би приключило с разочарование като при Фернандо Алонсо и Себастиан Фетел?“, допълни Брандъл.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    4 4 Отговор
    Ферари най-накрая пое по правилния път. Не им трябва тоя дядка с рефлекси на умряла котка.
  • 2 фен

    9 4 Отговор
    Не го вземайте този расист ще ви създаде проблеми.
  • 3 1234

    6 3 Отговор
    Негр ите да си направят отбор и собствена ф1 ,ще се казва Бляк сериес, като Серията на Мерцедес....

    Коментиран от #10

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Стършел

    4 1 Отговор
    Не съм расист, но хамилтън е с манталитет от малцинствата. Може би и с комплекси.
  • 8 Brabus

    5 4 Отговор
    Няма как да стане! Най-добрия пилот на всички времена кара за най-добрия отбор! Защо да съсипва всичко постигнато!?!
  • 9 Ф1234

    1 1 Отговор
    Мартин Бръндъл винаги е бил топ пилот.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.