Last news in Fakti

5 Август, 2020 08:44 1 818 2

След 5 месеца: Лига Европа се завръща с 4 вълнуващи мача

  • лига европа-
  • футбол-
  • евротурнири

Три от тях са реванши, а Интер и Хетафе ще изиграят само един мач помежду си, който ще определи четвъртфиналиста от тази двойка

 След 5 месеца: Лига Европа се завръща с 4 вълнуващи мача - 1
Снимка: БГНЕС

Изминаха пет месеца, откакто сезонът в европейските клубни турнири беше спрян заради пандемията от COVID-19, но днес чакането приключва и ще можем да се насладим на 4 вълнуващи мача от осминафиналите в Лига Европа. Три от тях са реванши, а Интер и Хетафе ще изиграят само един мач помежду си, който ще определи четвъртфиналиста от тази двойка.

"Нерадузрите" и тимът от мадридското предградие ще се изправят един срещу друг на "Фелтинс Арена" в Гелзенкирхен. Отборът на Антонио Конте е амбициран да стигне до финала и да триумфира с купата, след като не успя да свали Ювентус от върха в Серия "А". Хетафе пък се срина при доиграването на сезона в Испания и не успя да си осигури участие в следващото издание на Лига Европа, но ще се опита да поднесе една от изненадите в надпреварата, като елиминира гранда от Милано.

На друг от фаворитите - Манчестър Юнайтед, предстои протоколен реванш с австрийския ЛАСК (Линц). "Червените дяволи" разгромиха съперника си с 5:0 като гост и днес Оле Гунар Солскаяер ще може да си позволи всякакви експерименти в ответния двубой на "Олд Трафорд". 

Не така стоят нещата в другите две срещи тази вечер. Истанбул Башакшехир гостува на ФК Копенхаген с аванс от един гол и самочувствието от спечелената историческа първа титла на Турция. Датчаните обаче са турнирен боец и макар че ще бъдат без някои основни футболисти, със сигурност не са се предали. Победителят от този дуел, ще в следващия кръг срещу Манчестър Юнайтед.
Интрига има и в двубоя между Шахтьор (Донецк) и Волфсбург. Украинците се наложиха с 2:1 в Германия и са по-близо до 1/4-финалите, но "вълците" не са казали последната си дума. Волфсбург не е играл официален мач от края на сезона в Бундеслигата на 27 юни, но старши треньорът Оливер Гласнер и футболистите му са оптимисти за визитата в Киев.

В турнира останаха отбори от 11 страни, като най-много представители има Германия - три, а с по два са Англия, Испания и Италия. 

Лига Европа, осминафинали:

От 19:55 часа:
ФК КОПЕНХАГЕН - ИСТАНБУЛ БАШАКШЕХИР (0:1)
ШАХТЬОР (ДОНЕЦК) - ВОЛФСБУРГ (2:1)

От 22:00 часа:
МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТД - ЛАСК (ЛИНЦ) (5:0)
ИНТЕР - ХЕТАФЕ
 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Любослав

    1 0 Отговор
    Да след 20 месеца не щете ли ?
  • 2 Много е умряло

    0 0 Отговор
    да се играят мачове без публика