Last news in Fakti

14 Август, 2020 16:27 1 560 0

Футболист получи смъртни заплахи

  • реджи кенън-
  • млс-
  • фк далас-
  • заплахи-
  • расизъм

Целият отбор и бранителя на Далас паднаха на коляно и протестираха срещу расовата дискриминация в САЩ

Футболист получи смъртни заплахи - 1

Американският тим от МЛС ФК Далас пусна изявление в социалните мрежи, в което осъди расистките обиди и заплахи за смърт, изпратени до защитника на отбора Реджи Кенън.

Във вчерашната среща на тима срещу Нешвил, целият отбор и бранителя на Далас паднаха на коляно и протестираха срещу расовата дискриминация в САЩ.

Американският национал Реджи Кенън коментира освиркванията и заплахите като „абсолютно отвратителни“ и „позорни“. Защитникът разкри, че съотборника му Райън Холингсхед му се е извинил за тази случка.

„Искаме да бъдем ясни. Обичаме и подкрепяме Реджи Кенън. Расистките обиди и заплахите за смърт, които той е получил, са отблъскващи и неприемливи“, написаха от ФК Далас.

„Няма място в нашия спорт или в САЩ за ужасяващите неща, които Реджи трябваше да изтърпи. Омразните или насилствени заплахи никога не са оправдани“, се казва още в съобщението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА