Last news in Fakti

2 Септември, 2020 13:30 2 013 5

Националите ни с "ретро" екипи срещу Република Ирландия

  • национален отбор-
  • екипи-
  • футбол-
  • република ирландия

Екипите са с уникален ретро дизайн, вдъхновен от знаменитата Флорентинска епопея

Националите ни с "ретро" екипи срещу Република Ирландия - 1

Новата екипировка на българските национални отбори по футбол ще направи официалния си дебют в утрешното домакинство срещу Република Ирландия на старта на Лигата на нациите.

Екипите, изработени от дългогодишния партньор на Българския футболен съюз Joma, са с уникален ретро дизайн, вдъхновен от знаменитата Флорентинска епопея (плейофът за класиране на световно първенство срещу Белгия през 1965-а), и с препратки към визията на един от най-силните ни национални отбори, участвал на мондиала в Мексико преди точно половин век.

Националите ни с "ретро" екипи срещу Република Ирландия

Основен акцент в титулярната бяла фланелка е държавният флаг, разположен хоризонтално през гърдите и присъстващ върху ръкавите, яките и чорапите на футболистите. Резервната червена фланелка пък черпи вдъхновение от легендарните модели, с които представителният ни тим играе в средата на 80-те, включително на световното първенство в Мексико през 1986-а.

Подобно на предишната колекция на състава ни, и този път централно място заема символът на отбора – лъв в бойна поза, обърнат на хералдическо дясно и поставен върху щит с надпис „България“.

Националите ни с "ретро" екипи срещу Република Ирландия

Дизайнът на новата екипировка 2020-2022 е дело на отдел „Маркетинг и комуникации“ към БФС с дейното участие на партньорите на федерацията – компанията “Cauza Sport Marketing” и испанските експерти на Joma, а в ролята на модели на фланелките влязоха капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев и централният защитник на Хайдук (Сплит) Кристиан Димитров.

Специално за колекцията по поръчка на Българския футболен съюз бе разработен и поръчков шрифт, създаден от популярното типографско студио Fontfabric. Дизайнът му представя букви и цифри, следващи очертанията на основните конструктивни елементи на герба, където формата на щита се отличава със своя сплотяващ характер. Това е първата колаборация между БФС и реномираното дизайн студио, известно със съвместната си работа с брандове като Nike, Dacia, McDonald’s, KFC, Lipton, Nestle, Heinz и други.

В най-скоро време пълната колекция 2020-2022 на националните отбори, включваща тренировъчни облекла и артикули за свободно време, ще бъде пусната в продажба в официалния фен магазин в НФБ „Бояна“, както и на онлайн платформата www.bfunion.shop.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крушарски

    3 2 Отговор
    Димитър Илиев ще им го набута от пряк свободен удар
  • 2 Онзи

    4 0 Отговор
    За нищо не стават наще национали, да вземат да го закрият отбора,че поне да не ни е яд. Бият ги с по 5на 0 който и когато ги хване хахаха
  • 3 Asdfg

    2 0 Отговор
    Много важно! Същите торби с л ще са!
  • 4 То и футбола ни е ретро

    2 0 Отговор
    А за националите да не говорим!
  • 5 ВЪПРОС

    2 0 Отговор
    Към радио Ереван......

    -Какво пречи на българските футболисти,да играят класен футбол....????

    След малко радиото отговорило

    -Пречи им......пречи им......ТОПКАТА