Last news in Fakti

22 Октомври, 2012 01:58 969 3

Ботев (Пд) удари Литекс в Ловеч

  • литекс-
  • ботев (пд)-
  • "а" група

Ботев (Пловдив) надигра Литекс с 1:0 като гост в един от най-интересните мачове от 9-ия кръг на "А" група. Успехът върна "жълто-черните" на трето място в класирането, а "оранжевите" се смъкнаха с една позиция и вече са пети.

Над 1500 бултраси създадоха неповторима атмосфера на градския стадион. В 45-ата минута бразилецът Вандер Виейра донесе успеха на гостите. Той "взриви" феновете след чудесна атака, преминала през Иван Цветков и Тодор Неделев. Последният изведе кариоката сам срещу вратаря и той се разписа с удар под плонжа на Пиргов.

Възпитаниците на Христо Стоичков опитаха да отвърнат на удара, но така и не успяха да преодолеят защитата на Ботев. Много доброто положение пропиля Армандо Ваюши. Албанецът би над напречната греда от чиста позиция във вратарското наказателно поле.

С пропуск се отличи и националът Георги Миланов. Атакуващият полузащитник пробва късмета си с удар от границата на пеналтерията, отразен от Шеткус.

В 94-ата минута на срещата вратарят на Литекс - Илко Пиргов удари греда! Той изрита топката далеч напред, а колегата му направи груба грешка, като се остави да бъде прехвърлен, но кълбото кацна върху горната греда.

"Канарчетата" са на трето място в шампионата с актив от 19 точки. Втори е Левски с 22, а Лудогорец води с 25. Литекс има 14 пункта и ще трябва да се задоволи с петото място. В следващия кръг Ботев е домакин на ЦСКА в директен сблъсък за тройката.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    evala
  • 2 неутрален

    0 1 Отговор
    Черно тото... в 1 кръг, 3 изненади..

    Коментиран от #3

  • 3 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "неутрален":

    ti sanuvash lov na veshtici