Last news in Fakti

11 Април, 2024 10:59 1 532 6

ЦСКА и Литекс пак планират кардинална промяна

  • цска-
  • футбол-
  • литекс

Целта беше тимът, воден от Стамен Белчев, да се качи от Трета във Втора лига и съответно ловчанлии да слязат в по-долното ниво, където ще имат аматьорски статут

ЦСКА и Литекс пак планират кардинална промяна - 1
Снимка: БГНЕС

На 5 юли миналата година стана ясно, че ЦСКА гласи размяна на местата на втория си отбор и този на Литекс във футболната ни йерархия, припомня БЛИЦ. Целта беше тимът, воден от Стамен Белчев, да се качи от Трета във Втора лига и съответно ловчанлии да слязат в по-долното ниво, където ще имат аматьорски статут. Тогава от БФС отговориха, че такава рокада е невъзможна в навечерието на старта на новия сезон.

Сега отново се заговори, че в Борисовата градина и шефовете на клуба от Ловеч планират подобен ход, научи БЛИЦ. Литекс, който е на 12-ти във Втора лига, е на пет точки от опасната зона. И нищо чудно да изпадне и да си отиде директно в Трета лига. Там играчите няма са с професионален статут, което се облекчи финансово началниците на Литекс.

В същото време ЦСКА планира да вкара втория си тим във Втора лига, за да придобие професионален статут.

По наредба „армейците“ нямат право да влизат при професионалистите по спортен път, защото им липсват три поредни сезона в Югозападната Трета лига, уточнява „Тема Спорт“. Те стартираха участие там през 2022/23, като за това заплащат годишна такса от 20 000 лева на сезон.

„Червените“ обаче могат да участват във втория ешелон по административен път, защото този сезон изтича тригодишният период за промени. „Армейците“ трябва да заявят това намерение в БФС и да заплатят такса в размер на 50 000 лева.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Левски 1914

    20 5 Отговор
    цска и Литекс е едно и също , Литекс с ТИРЕ е цска МЕНТЕ!

    Коментиран от #2

  • 2 ХАХАХА

    4 10 Отговор

    До коментар #1 от "Левски 1914":

    А КУЧЕ 1914 какво е. За отбора на КУЧЕто говорим?

    Коментиран от #3

  • 3 Ей, припсовете

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "ХАХАХА":

    Гледайте си собствената кочина, че сте най-големите схемари у България!

    Коментиран от #4

  • 4 ХАХАХА

    1 7 Отговор

    До коментар #3 от "Ей, припсовете":

    Искаш да кажеш, че Динамо са по добри в схемите ли? Все пак този номер е игран в Стара Загора, Пловдив, Разград и други градове!
  • 5 8976597598

    8 0 Отговор
    Уважавах старото ЦСКА , но това което направиха с Ловеч при положение , че ГАНЧЕВ КАЗА ЧЕ НЯМА ДА ГИ ФАЛИРА......повече няма какво да кажа като страничен наблюдател.По-голяма наглост ,простотия и лъжа не е имало.
  • 6 В никоя нормална страна

    4 0 Отговор
    фалиралият не може да вземе само активите, без пасивите за над 30 млн!