Last news in Fakti

11 Април, 2024 13:40 955 2

Вечно дерби - ЦСКА срещу Левски във Втора лига?

  • левски-
  • цска-
  • втора лига-
  • футбол

Към момента талантите на Левски и ЦСКА се подвизават в Югозападната Трета лига

Вечно дерби - ЦСКА срещу Левски във Втора лига? - 1
Снимка: БГНЕС

От следващия сезон може да има дерби между Левски и ЦСКА във Втора лига. Това ще стане факт, ако двата тима вкарат дублиращите си отбори във второто ниво на футбола ни, каквито са плановете на “сини” и “червени”.

Към момента талантите на Левски и ЦСКА се подвизават в Югозападната Трета лига. Там “сините” са десети, а “червените” - втори.

Двата отбора няма как да влязат във Втора лига по спортен път, но правилата им позволяват да го сторят административно. С този сезон изтича тригодишният период, в който не могат да се пряват административни промени.

От следващия обаче Левски и ЦСКА имат право чрез официална заявка да влязат служебно във второто ниво на футбола ни, но за целта трябва да платят по 50 000 лева, които ще се разделят между останалите тимове, изключвайки дублиращите състави на Лудогорец и ЦСКА 1948.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко

    0 1 Отговор
    Там българи ще има ли.Ако са като тия от снимката и тях няма да гледам
  • 2 Лост

    0 2 Отговор
    Ами те Левски с 11 победи и 12 загуби.Иначе с 50000 лева и в Б група.