Last news in Fakti

20 Септември, 2020 09:31 3 318 6

Петър Занев с усложнения заради коронавируса

  • занев-
  • бронхопневмония-
  • възпаление-
  • проблеми-
  • усложнения-
  • коронавирус-
  • цска

Капитанът на ЦСКА има проблеми с белите си дробове

Петър Занев с усложнения заради коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС

Капитанът на националния отбор и на ЦСКА Петър Занев е получил усложнения от коронавируса. Той даде положителна проба за COVID-19 между двата мача на България срещу Ейре (1:1) и Уелс (0:1) в началото на месеца. В дните преди това Занев се е оплаквал от заболяване, но пробите му за коронавирус са били отрицателни.

Сега 34-годишният защитник е дал отрицателна проба, но не може да поднови тренировки заради получените усложнения. Оказва се, че футболистът е с възпаление на белите дробове. Направената снимка е показала петно в дихателните му органи.

„Коронавирусът мина, обаче имам леки последици от него и продължавам да се лекувам у дома. Пробата ми е отрицателна, на 12-ия ден дойдоха от РЗИ и ми я взеха. Имам усложнения – някакво петънце на белите дробове и начален стадии на бронхопневмония от пет дни“, коментира Занев пред „Тема Спорт“.

„Направих скенер на десетия ден и се видя, че имам възпаление. Пия антибиотици, инхалации правя. Много лош период се получи – първо грип, после коронавируса и сега усложненията. Постоянно се чувам с личния си лекар, с д-р Бисер Бочев поддържам връзка, с медицинския щаб на ЦСКА също“, допълни капитанът на „червените“.

„Имам уверението на лекарите, че не е нещо страшно, въпросът е да се вземат мерки. Сега е необходим пълен покой – почивка, антибиотици, лечение. Мога да дам личен съвет на боледуващите от коронавирус, че между седмия и десетия ден трябва да се направи скенер на белите дробове, за да се види дали има някакви възпалителни процеси в организма. Превантивно или за да се вземат някакви адекватни мерки навреме“, призна опитният бранител.

„Липсват ми тренировките, но в такава ситуация човек трябва да потърпи. Най-важното е в идните 4-5 дни това възпаление да изчезне и лека-полека да се завърна. Но не правя платове, гледам ден за ден“, завърши Петър Занев.

В същото време стана ясно, че при другият играч на ЦСКА с положителна проба за COVID-19 – нападателят Ахмед Ахмедов, заболяването е протекло без сериозни симптоми и се очаква той да се включи пълноценно в заниманията на „червените“ от следващата седмица.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Незнам какво му се е ослужнило

    3 15 Отговор
    Сигурно мозъка му се нуждае от лечение.

    Коментиран от #6

  • 2 Мисля си

    7 5 Отговор
    Тъпан.рите, които все още разправят, че корона вирусът бил нещо обичайно или даже измислено, кога ще мирясат и признаят, че мерките от пролетта бяха правилни

    Коментиран от #4

  • 3 Бля бля

    1 1 Отговор
    Дрънкате ама не сте се сблъсквали с това ... защото когато е широко около врата е едно, когато е на теб е друго. Аз съм със същите усложнения след това нещо..
  • 4 Гоуст

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мисля си":

    Имам уверението на лекарите, че не е нещо страшно, въпросът е да се вземат мерки...
  • 5 Стига сте писали глупости

    0 0 Отговор
    Отначало и аз пишех такива смехории, но данните вече твърде ясно потвърдиха две неща: 1) починалите от този вирус са по-малко, отколкото от всеки друг вирус досега; 2) всички, които са починали и без това са се борели за живота си срещу други дихателни заболявания. Сега в тези горещини въобще, ама въобще не можеш да ме убедиш, че някакъв вирус би се разпостранил.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.