Last news in Fakti

2 Октомври, 2020 14:30 2 187 9

Honda обяви, че се оттегля от Формула 1

  • honda-
  • формула 1-
  • спорт

Японският производител осигурява двигатели за Red Bull и АлфаТаури

Honda обяви, че се оттегля от Формула 1 - 1
Снимка: БГНЕС

Honda обяви, че се оттегля от Формула 1 след края на сезон 2021.Японският производител осигурява двигатели за Red Bull и АлфаТаури, като оставя и двата отбора в търсене на снабдител от 2022-а. Honda, който първоначално се завърна в най-престижната автомобилна надпревара след деветгодишно отсъствие през 2015 с Макларън, заяви, че си тръгва, за да „се бори за реализацията на неутралитет от въглерод диоксид до 2050“ с проучвания и развитие в нови двигатели и енергийни технологии. Red Bull, който премина от Рено до Honda двигатели миналата година, сподели, че „разбира и уважава“ причините на японския конструктор за напускане, и че тяхното действие няма да се отрази на поетия ангажимент към Ф1 след подписването на нов договор миналия месец. Но това ги оставя без алтернативни снабдители за двигатели във Ф1.

„Като тим ние разбираме колко трудно е било за Honda Мотор Къмпани да стигне до това решение да се оттегли от Формула 1 в края на сезон 2021. Промяната на фокуса в рамките на автомобилната индустрия доведе до решението на Honda да насочи своите ресурси към друга сфера и ние разбираме и уважаваме причините зад това. Тяхното решение представлява очевидно предизвикателство за нас като отбор, но ние сме били тук и преди, и с нашата сила и дълбочина сме добре подготвени и екипирани да реагираме ефективно – нещо, което доказахме и преди. Разочаровани сме, че няма да продължим сътрудничеството си с Honda, но същевременно сме изключително горди от съвместния ни успех, след пет победи и 15 подиума за двата отбора, ръководени от Red Bull, и благодарим на всичи в Honda за техните невероятни усилия и отдаденост“.

„Нашият съвместен фокус за остатъка на този сезон и следващата кампания не са се променили – ще се борим за победи и триумф в генералното класиране при пилотите и конструкторите. Red Bull остава отдаден на спорта в дългосрочен план и очаква с нетърпение нова ера на иновации, развитие и успех. Ще погледнем върху възможните опции за най-конкурентния снабдител на двигатели отвъд 2022 година“, сподели шефът на Red Bull Кристиан Хорнер. След тригодишно повторно обединение с Макларън, Honda започна своето приключение с АлфаТаури през 2018, преди да обедини сили и с главния тим на Red Bull на следващата година, в която отборът спечели три състезания. И Red Bull, и АлфаТаури имат по една победа до момента през 2020, като Honda е единственият снабдител на двигатели освен Mercedes с победи в състезания.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    24 2 Отговор
    Дните на ф1 са преброени.Този спорт от години става все по безинтересен защото пилотите са разни женчовци а болидите просто едни сървъри на колела.Времената когато имена като Сена,Прост,Патрезе,Хил и д.р успяваха да привличат вниманието и възхищението на зрителите по цял свят с таланта си отминаха безвъзвратно.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Anonim

    5 8 Отговор

    До коментар #1 от "Иво":

    Само дето генерира все по големи печалби от рекламни договори разбирачо

    Коментиран от #4

  • 3 Aлфа Вълкът

    7 8 Отговор
    Те Хонда участваха ли в Ф1?

    Коментиран от #6

  • 4 Онзи

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "Anonim":

    Гледай рекломи тогава
  • 5 F1F1

    4 10 Отговор

    До коментар #1 от "Иво":

    F1 е най-високотехнологичният спорт на планетата.Поради тази причина се развива постоянно.В момента болидите са много по-бързи и в случая Хамилтън подобрява рекордите на всички писти,много от които са негови и преди това.Ти си живей в миналия век-стой си там и не се обаждай!
  • 6 Госあ

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Aлфа Вълкът":

    А не бе. Ти ни знаеше ли ? Сигурно ще питаш и за Ево'то на Мицубиши или Импрезата на Субару дали са участвали в WRC 😂

    Коментиран от #7

  • 7 Aлфа Вълкът

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Госあ":

    Питам бе, защо лошо ли е? А колко победи имат в Ф1 японските коли? На едната ръка ли ще ги сметнем или и ще ползваме две?

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Госあ

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "Aлфа Вълкът":

    Ами не са малко като двигатели. Е, разбира се не като Ферари. Защото това е отбора. Нали знаеш.
  • 9 мишо бирата

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Aлфа Вълкът":

    Ти явно си неграмотен и не можеш да четеш, влез в гугъла , пиши хонда "ф1 - победи" и чети..... когато ти сигурно си бил на баща си в ташунките имаше един великан във ф1, казваше се Сена, обаче той не караше мерцедес или ферари за твое съжаление, а караше хонда, по-точно макларън-хонда, т.е болид от макларън а двигателите бяха от хонда, та макларън хонда мачкаха всичко по пътя си в онези славни времена.