Last news in Fakti

12 Ноември, 2020 19:12 3 065 5

Българин ще се състезава във Формула 4

  • георги димитров-
  • пилот-
  • формула 4-
  • състезания-
  • спорт

Най-голямото име, което е преминало през двата шампионата е настоящият пилот на Макларън във Формула 1 Ландо Норис

Българин ще се състезава във Формула 4  - 1

Българин ще се състезава в Британския Формула 4 шампионат през 2021 година, това бе обявен от отбора на Richardson Racing по-рано днес. Става въпрос за 15-годишният Георги Димитров.

През тази година той се състезава в шампионата Ginetta Junior, където записа две победи в дебютния си уикенд на „Донингтън Парк“ през август и един кръг преди края заема четвърто място в генерално класиране, като е втори сред новобранците.

„Целта ми винаги е била да се състезавам в едноместни формули и съм много развълнуван за тази възможност. Чудесно е, че ще продължа със същия отбор, след успешния сезон, който направихме. Чувствам, че доказах част от способностите си в шампионата на Ginetta през тази година и следващата стъпка е Британската Формула 4. Ако погледнете първите трима във Формула 4 през тази година, всички те са минали през шампионата Ginetta Junior, което ми дава големи надежди. Не искам да се изхвърлям с очакванията си защото все още се уча, но смятам да имам същата нагласа, каквато имах през тази година и да видя какво ще се случи. Ще работя здраво с отбора през зимата, за да може всичко да се получи възможно най-добре“, коментира Димитров пред официалния сайт на Британската Формула 4.

Най-голямото име, което е преминало през двата шампионата е настоящият пилот на Макларън във Формула 1 Ландо Норис, който през 2014 година остана трети в Ginetta Junior Championship преди да триумфира в Британската Формула 4 следващата година.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брат ми

    18 0 Отговор
    Дано да успее момчето.
  • 2 йокин

    17 0 Отговор
    Успех в Ф-4,а после стискаме палци,за F1.
  • 3 Гост

    4 0 Отговор
    Позитивна новина, браво на момчето! Дано намери и добри спонсори, важно е.
  • 4 сссссс

    0 6 Отговор
    Ще се състезава по носене на кафета!
  • 5 И до сссссс

    4 2 Отговор
    Определено при раждането ти са те ударили в плочките няколко пъти, загубеняк! То злобата няма граници в тая държава!