Last news in Fakti

29 Септември, 2021 23:05 3 849 3

Българин жъне успехи във Формула 4

  • георги димитров-
  • формула 4

Георги Димитров победи във второто състезание от уикенда на прочутата британска писта

Българин жъне успехи във Формула 4 - 1
Георги Димитров

Георги Димитров записа втора победа за сезона в Британската Формула 4. Това стана на пистата "Силвърстоун" миналия уикенд. Това е първи успех за българския пилот за новия му отбор Arden Motorsport.

Победата дойде във второто състезание от уикенда на прочутата британска писта. Димитров стартира от втора позиция след правилното за обърнатата решетка. Той бе плътно зад съотборника си Камерън Маклеод след старта, а в завоя Бекетс атакува от външната страна и успя да поведе колоната.

В хода на състезанието австралиецът бе близо зад Георги, но нашият състезател съхрани лидерството. Надпреварата премина при 2 излизания на колата за сигурност, като в края Димитров леко дръпна напред и завърши на 1.476 сек пред съекипника си като победител.

В третото и последно състезание за уикенда на Силвърстоун Димитров също се представи добре и завърши на 5-а позиция след старт от 16-а. Първата победа за сезона на нашия състезател дойде на пистата Снетертън в средата на юни като пилот на Richardson Racing.

"Двата периода зад колата за сигурност направиха състезанието трудно, но успях да бъда постоянен и да запазя първото място", заяви Георги след надпреварата.

"През последните месеци и дори години работих много върху това да съм постоянен във времената за обиколка и да съм бърз. Да спечеля с новия ми тим означава много за мен. Знаех, че те могат да ми предоставят кола, с която да се представя добре", завърши българинът.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стефан

    21 0 Отговор
    Страхотен успех за нашите ширини !! Браво !
  • 2 Мирко

    17 0 Отговор
    Браво, продължавай в същия дух. Мисли след всяко състезание и си вади изводи от грешките си. Завой който не ти излиза на тренировките го разгледай пеша. Помага.
  • 3 Асен

    6 0 Отговор
    Поредното доказателство какви момчета имаме !
    От години с голям интерес следя кариерите на трима български пилоти, а именно на Георги Димитров- Формула, Валентин Истатков-Мото ГП и Николай Цолов- Картинг. Надявам се да продължават да ни радват и за напред !
    Успех момчета !