Last news in Fakti

12 Ноември, 2020 19:44 2 540 1

Невиждан прецедент: ВАР отсъди дузпа, която бе изпълнена почти… месец по-късно

  • вар-
  • var-
  • футбол-
  • дузпа-
  • курико унидо-
  • университад католика

Става дума за двубоя между Курико Унидо и Университад Католика

Невиждан прецедент: ВАР отсъди дузпа, която бе изпълнена почти… месец по-късно - 1
Снимка: БГНЕС

На какви ли не куриози при употребата на системата за видеоарбитраж (ВАР) станахме свидетели по световните терени.

Някои от ситуациите бяха отсъдени правилно, други пък предизвикаха сериозни полемики между фенове и журналисти. Критикуван от мнозина и подкрепян от други, по всичко личи, че ВАР ще продължи да бъде част от бъдещето на футбола.

На невиждан прецедент обаче станаха феновете на играта в Чили, където с помощта на ВАР бе отсъдена дузпа, която бе изпълнена почти… месец по-късно. Става дума за двубоя между Курико Унидо и Университад Католика. При резултат 2:0 в полза на Унидо, за Католика е отсъдена дузпа, която трябва да се прегледа с ВАР. Точно в този момент обаче, електричеството на стадиона прекъсва и ситуацията не може да бъде видяна на запис. Въпреки усилията токът да бъде възобновен, това не се случва и срещата е прекратена в 56-ата минута.

Четири дни след това, местната футболна лига преценява, че наказателният удар е отсъден правилно и мачът трябва да се доиграе от момента, в който е прекъснат. Едва вчера, срещата се доигра и стартира именно с изпълнението на дузпата. Тя обаче бе изпълнена цели три пъти, след като при първите два вратарят на Курико напускаше голлинията преди да бъде отправен ударът. В крайна сметка, от третия път всичко е редовно и гостите бележат за 2:1.

Мачът все пак завършва с победа 3:2 за Курико Унидо, а и трите попадения за победителите идват от… дузпи.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.