Last news in Fakti

18 Ноември, 2020 06:39 4 564 8

Испания се подигра с Германия в Лигата на нациите, писа им шестица (ВИДЕО)

  • германия-
  • испания-
  • лига на нациите-
  • футбол-
  • йоахим льов

Точни за победителите бяха Мората, Родри, Оярсабал и на три пъти Феран Торес

Испания се подигра с Германия в Лигата на нациите, писа им шестица (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Испания разгроми Германия в мач от Лига А, група 4 от Лигата на нациите. Световните шампиони за 2010 и 2014 година се изправиха един срещу друг в един от най-очакваните сблъсъци в турнира.

Битката приключи при разгромното 6:0 за Ла Фурия, което постави под въпрос за пореден път бъдещето на селекционера на Бундестима Йоахим Льов.

Точни за победителите бяха Мората, Родри, Оярсабал и на три пъти Феран Торес. Германия завърши без точен изстрел в очертанията на вратата.

Испания се подигра с Германия в Лигата на нациите, писа им шестица (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Последните два дуела между двете велики футболни нации завършиха без победител. Тази вечер обаче спор нямаше, като на терена господар бе отборът на Испания.

Бундестимът е с 9 пункта на сметката си, докато Ла Фурия е с 11 в крайното класиране на групата.

На трета позиция е тимът на Украйна, който с 6 точки и трябваше да гостува на Швейцария. Преди броени часове обаче стана ясно, че двубоят няма да се проведе по план. Причината за това - многото положителни тестове, дадени от националите на Украйна.

Испания се подигра с Германия в Лигата на нациите, писа им шестица (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

През първото полувреме очевидно по-добрият отбор на терена беше този на домакините. Испанците наложиха високо темпо на игра още в самото начало на двубоя и това продължи до почивката.

Само в първите 10-ина минути, Ла Фурия вече можеше да води в резултата, ако не бяха пропуските на Мората и Торес, както и солидните намеси на Нойер.

В 17-ата минута центриране на влезлия от скамейката на терена Руис намери останалия умишлено на задна греда Алваро Мората, който не остави шансове на Гнабри в единоборството между двамата и с глава прати топката в мрежата за 1:0.

Испания се подигра с Германия в Лигата на нациите, писа им шестица (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Руис се появи преждевременно в игра, след като принудително заменен бе Каналес, който получи разтежение.

В 33-ата минута Олмо получи подаване от Коке и стреля, но топката се отби в напречната греда. При добавката на Феран Торес нямаше шансове за бърза намеса на Нойер и преднината на испанците беше удвоена.

Испания се подигра с Германия в Лигата на нациите, писа им шестица (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Минута по-рано Нойер трябваше да се намесва решително, като спаси тима си именно след опит на Торес да вкара за 2:0.

Опитният вратар на Бундестима бе последна преграда в още няколко случая в средата на полувремето, като ако не бяха неговите спасявания, предимството на съперника можеше да бъде още по-сериозно.

Седем минути преди почивката, отново след центриране от статично положение, Родри стреля много технично с глава и прати кълбото в противоположния ъгъл, което заблуди защитата и стража на немския тим, който се оказа вече с 3 гола пасив, още преди началото на вторите 45 минути от битката.

Десет минути след почивката Гая бе изведен очи в очи срещу Нойер, но не побърза да стреля, видя включилия се на скорост Феран Торес и му асистира за 4:0.

Последваха нови три солидни възможности за Испания.

Първо Торес пропусна да оформи хеттрика си, а след това и Родри получи чудесно подаване от Коке, но не се възползва. Самият Коке изпробва късмета си с изстрел от много далечна дистанция, но не сполучи.

Льов осъществи няколко промени в тима си, но акциите на испанците не спираха и за минута.

Нойер бе обстрелван от всякаква дистанция, като при друг вратар за Германия в мача, разгромът заплашваше да стане пълен.

В 72-ата минута, малко преди да бъде заменен, Торес все пак вкара третия си гол, получавайки заслужени поздравления от всички свои съотборници.

Минута преди края пък влезлият като резерва Оярсабал бе точен за крайното 6:0, след поредната асистенция на Гая в срещата.

Така бъдещето на Йоахим Льов начело на Бундестима остава под въпрос, като едва ли в родината ще му простят историческото дъно, достигнато в днешния двубой.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Футболен фен

    11 2 Отговор
    Мен на интересува треньора на великата арийска раса , хапна ли си нещо от носа , по тоя повод , или не си хапна?

    Коментиран от #3

  • 2 нашия

    4 0 Отговор
    от 20-ина келеша кво да чакаш -някоя простотия нищо смислено
  • 3 друг фен

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Футболен фен":

    може да почерпи наш Гошко, предводителят на лъвовете
  • 4 Смешника

    3 1 Отговор
    тая откачалка Льов , дето си бъркаше в г..за, още ли е трньор ??

    Коментиран от #5

  • 5 РуменИге

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Смешника":

    Вече няма да си бърка сам!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Матеус

    1 0 Отговор
    Тепърва има да ядът бой "швабите" и от други отбори без значение кой ще им бъде треньор, с тия играчи толкова, а след време същото ще сполети и Байерн.