Last news in Fakti

18 Ноември, 2020 06:52 2 175 2

Хърватия и Португалия със зрелищното 2:3 (ВИДЕО)

  • хърватия-
  • португалия-
  • футбол-
  • лига на нациите

Кристиано Роналдо не блесна с нищо в сблъсъка


Хърватия и Португалия си спретнаха неочаквано вълнуващо дерби, в мач без значение от Лига А, група 3 в Лигата на нациите. Двата тима показаха, че за тях професионалното отношение към ангажиментите с националната фланелка са над всичко, като приключиха спора помежду си при зрелищното 2:3, въпреки че отдавна бе ясна съдбата на всеки от съставите в групата.

Иберийците загубиха важната битка с Франция за първото място преди дни. Хърватите трябваше да запишат поне идентичен резултат с този на Швеция от същата вечер, за да не завършат на дъното.

 В началото на септември Португалия срази световния вицешампион с 4:1, но днес нямаше причина мотивацията на гостите да бъде на същото ниво.

Въпреки това мач се получи и то такъв, който може да задоволи претенциите на голяма част от аудиторията.

Може би без подчертаните привърженици на Кристиано Роналдо, който не блесна с нищо в сблъсъка. Той не се отчете нито с попадение, нито с асистенция, но пък си заслужи жълт картон след 54 минути игра.

 Иначе Ковачич вкара единственото попадение за първите 45 минути. Той се разписа след 29 минути игра.

След паузата Рог бе изгонен за домакините, което промени съотношението на силите между двата тима и "пробуди" желанието за игра в състава на гостите.

 Рубен Диаш вкара за 1:1 след 52 минути игра, а обратът стана пълен след точно час игра, когато Жоао Феликс вкара второ попадение на Португалия.

В 65-ата минута, с втория си гол в срещата, Ковачич направи резултата 2:2.

 В последните секунди на редовното време Рубен Диаш вкара и втория си гол в мача, връчвайки трите точки на своя отбор.

В заключителното подреждане на групата, Хърватия е на предпоследната позиция, с актив от 3 точки. Португалия е под номер 2 с 13 на сметката си.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.