Last news in Fakti

5 Декември, 2020 13:40 1 557 8

Фланелка на Майкъл Джордан бе продадена за огромна сума

  • майкъл джордан-
  • фланелка-
  • търг-
  • огромна сума

Предишният рекорд за тениска с номер 23 на "Въздушния" беше поставен на аукцион през юли

Фланелка на Майкъл Джордан бе продадена за огромна сума - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Фланелка, носена от легендарния баскетболист Майкъл Джордан, беше продадена за рекордните 320 хиляди долара на търг в Бевърли хилс, съобщиха Ройтерс и ДПА.

Тя е с номер 23 и е от официалната пресконференция през 1984 година, на която Джордан подписва договора си с отбора на Чикаго Булс като новобранец в НБА.

Предишният рекорд за тениска с номер 23 на "Въздушния" беше поставен на аукцион през юли, когато колекционер заплати 288 хиляди долара долара, за да я притежава.

Тениска на 44-ия президент на САЩ Барак Обама със същия номер, с която той играе в училищния баскетболен отбор през 1979 година, беше продадена за 192 хиляди долара. Сумата е рекордна за фланелка на училищен отбор, а Обама я носи, когато отборът му печели щатското първенство на Хавай. Друга тениска на Барак Обама миналата година беше продадена за 120 хиляди долара, уточнява Гонг.

На търга за 128 хиляди долара беше продадена и фланелка с номер 23 на Кливланд на Леброн Джеймс с негов автограф, носена в дебютния му сезон в НБА през 2003/2004.

За същата сума е закупена и тениска с номер 7 на куотърбека на Сан Франсиско 49-ърс Колин Капърник от дебюта му в НФЛ на 2 октомври 2011 година, което е нов рекорд за екип на играч по американски футбол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CFC

    8 3 Отговор
    Аз пък НИКОГА не бих облякъл дреха на чужд човек, дори и пари да ми дават !!! А пък на глупака, който ги е дал му пожелавам да му изяде и окендзаните гащи..Прощавайте за грубия тон, но наистина презирам подобни хора и се почувствах длъжен да изразя този свой сантимент !

    Коментиран от #8

  • 2 Мъдрият

    11 3 Отговор
    320 хиляди долара за една потна тениска?!

    Тия хора спешно трябва да се прегледат!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 CFC

    1 2 Отговор
    Изля ли ти един леген любовен сок в дупарката ???
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    ДОКАТО СЕ ПРОДАВАТ ПОТНИ "АРТЕФАКТИ" ЗА ДОЛАРИ - САЩ ЗА ЗАСТРАШЕНИ ОТ СВЕТОВНО ОТЛЪЧВАНЕ / ДА МУ МЕСЛИ ИЗРАЕЛ С МОСАД / !?!?!?!?
  • 8 123

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "CFC":

    Не знам какъв УМНИК трябва да си, за да си мислиш, че ще я носи някой. А и този потник най-вероятно не е обличан от Джордан след като е бил на представянето му.