Last news in Fakti

11 Декември, 2020 21:50 4 139 15

Венци Стефанов: В трудна икономическа обстановка продаваме играчи в чужбина

  • венци стефанов-
  • славия-
  • декларация-
  • футбол-
  • фенове

Нека за сетен път на привържениците на Славия им стане ясно, че те не са фактор, от който зависи финансовото състояние на клуба и спортно-техническото ниво на отбора

Венци Стефанов: В трудна икономическа обстановка продаваме играчи в чужбина - 1
Снимка: БГНЕС

По повод на декларациите в публичното пространство на различните по наименование и предназначение групировки фенове на ПФК Славия, до една кълнящи се в любов и преданост към представителния отбор и клуба, заявявам:

Повече от 25 години начело на ПФК Славия, не съм допускал, а и не бих допуснал, хора, без пряко отношение към финансирането на клуба и представителния отбор да изискват публично по какъвто и да е начин кадрови промени в администрацията на клуба, да настояват за треньорски рокади, за привличане на едни футболисти или за трансфериране на други. Не отдавам значение на факта дали феновете са "ултрас" или "бойс", ръководството на клуба се отнася към всички с еднаква загриженост и винаги ще бъде против самозванците сред феновете, които квалифицират преминаването на наши, славистки таланти, в други клубове, като "рязане на живо месо" и "погрешна" клубна политика. ПФК Славия е един от малкото клубове в България, които в трудна икономическа обстановка, изграждат и трансферират в именити чуждестранни отбори млади футболисти. Това е неоспорим факт, който не бива да се пренебрегва, когато, по какъвто и да е повод, се обсъжда или коментира дейността на нашия клуб.

Категорично осъждам некоректното отношение на самозванците от декларациите към старши треньора Александър Тарханов, както и подигравките с личността му и политиката му към сплотяване и подмлядаване на състава. За сведение на критикарите от "бойс" и "ултрас", същият този "червенобузест руски старик", Александър Тарханов преди 4 години изведе Славия до първо европейско участие след повече от четвърт век, а в кариерата си е дал старт на повече млади футболисти, отколкото са космите по брадите на противниците му от "бойс" и "ултрас" и т.н. засегнати запалянковци.

Намирам за нужно тъкмо сега, в изключително трудната обстановка и в условията на тотална криза авторите на пасквилите срещу Славия, уж в името на Славия, да знаят, че именно за тяхната "голяма любов" към Славия и проявите им по трибуните по време на мачове, изплащаме годишно над 30 хиляди лева глоби, че почти след всеки кръг в елитната група пред дисциплинарните органи на БФС представители на клуба и юристите му дават обяснения за поведението именно на феновете, които сега пишат декларации.

Нека за сетен път на привържениците на Славия им стане ясно, че те не са фактор, от който зависи финансовото състояние на клуба и спортно-техническото ниво на отбора. Не зависи нито състава на треньорския екип, нито състава на футболистите. От учредяването си до наши дни Славия е обединява, и ще обединява съмишленици, безкористно отдадени на любовта си към отбора и футбола, но и достатъчно лоялни и предани.

Слависти, нека не забравяме думите на нашите учредители: "Славия е на обречените да я обичат завинаги." Изречени са през април 1913 година."

Венцеслав Стефанов
Президент на ПФК Славия


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Trф

    6 2 Отговор
    Тъпчо
  • 2 РЪМПЕЗИ

    4 3 Отговор
    ВЕНЦИ..ЧЕСТНО КАЗАНО..СЪЧУВСТВАМ ТИ..НО ТИ СИ ЗА МЕН ЕДИН САМУРАЙ...ТАКА НЕ СТАВА...АКО СЪМ АЗ НА ТВОЕТО МЯСТО ОСТАВЯМ СЛАВИЯ НА САМОТЕК И ЩЕ ЧАКАМ ПОСЛЕСЛОВ....4356

    Коментиран от #6, #9

  • 3 Гоуст

    8 1 Отговор
    Така е. За жалост нямаше притялски мачове през лятото, за да фикснете някоя обръщалка или 4:4 резултат и да е готов бюджета за 2021
  • 4 Маджо

    2 1 Отговор
    Назначавам Христо Иванов на мястото на Венци!
  • 5 Айде

    4 2 Отговор
    на пангара на Б-група....
  • 6 а нее

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "РЪМПЕЗИ":

    Кой ще ``пере``мангизите....
  • 7 Аре нема нужда

    8 3 Отговор
    Срещу една каруца с фенове, Бат Венци се прави на велик ! Ако ,бяха 200 хил.май нямаше да говори така.Пералня на мръсните парички на Маджо е Славия,нищо друго !
  • 8 Asdfg

    9 1 Отговор
    🤣 Дебелият се изходи! Какви фенове имате бре свиньо?
  • 9 Стефан

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "РЪМПЕЗИ":

    Гений я ми кажи какъв е бизнеса на Венци Стефанов, с кои пари подържа Славия вече близо 25 години, ако не знаеш ще те открехна, с парите на Маджо и неговата банка, помниш ли как Венци благодари на неговия приятел Младен, бил самурай, само му кажи да не си прави сепуко щото картинката ще е грозна.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 За първи път

    6 4 Отговор
    За първи път съм съгласен с чичо.Венци - който плаща - той поръчва музиката. Сега нека си отговорят феновете на подуенска слава защо Гела отиде в делиормана а не отиде при тях! Защото не иска хора със скъсани джобове да му се бъркат. Като искаш да командваш /управляваш/, купуваш отбора и действаш. Такива умници като Раев и Ревльото - с лопата да ги ринеш.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 вече

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Някъде":

    три мача подред Славия оправя Левски...
  • 15 Без сарказъм

    5 0 Отговор
    Гда фенове , гн Венци Стефанов ви казва , Славия не е на вас , а на Маджо , защото той осигурява финансирането , не е ваша работа да изисквате от ръководството по-добра игра , и по-високи цели , да страдате , и съпреживявате заради средняшкият манталитет на най-старият клуб . Славия трансферира футболисти в именити чуждестранни отбори , това аз не го разбрах , щото съм малко тъп , и ще имам нужда от допълнително разяснение . Послепис - Моят баща беше запален славист , ходехме на славистки вечери , все възрастни и пенсионери , моя баща се спомина преди 5 години на 76 годишна възраст . С тези изявления бате Венци ще изпрати и останалите 1 автобус фенове , там при моят баща , и след това могат спокойно да закрият клуба , защото клуба е точно за тези фенове , няма ли фенове , няма и клуб , и защо тогава да се харчат и пари , в тази лоша икономическа обстановка.