Last news in Fakti

16 Декември, 2020 16:56 1 579 9

Капитанът на ЦСКА: Излизаме, за да смачкаме Левски, за тях това е мачът на сезона

  • петър занев-
  • левски-
  • цска-
  • цска-левски-
  • футбол

Бранителят вярва, че отборът трябва да запази ритъм и концентрация, за да завърши годината подобаващо

Капитанът на ЦСКА: Излизаме, за да смачкаме Левски, за тях това е мачът на сезона - 1
Снимка: БГНЕС

Капитанът на ЦСКА Петър Занев говори специално пред „Домът на футбола” преди дербито с Левски идния петък. Занев сподели в интервюто си, че отборът трябва да излезе и да „смачка” Левски. Бранителят вярва, че отборът трябва да запази ритъм и концентрация, за да завърши годината подобаващо.

„Притеснение няма, но е последен мач за сезона и трябва да успеем да запазим концентрацията за последния мач. Длъжни сме да запазим концентрацията, защото това са три точки. Без значение дали с Левски или срещу Арда…. Трябва да победим в този мач, защото е дерби. За съжаление сезонът свършва, тъй като напипахме верния ритъм и играем все по-добре. Ще опитаме в последния мач, но не да се опитаме, а и да го направим, да зарадваме нашите фенове и после да почиваме спокойно”.

„Не е тайна, че играем много по-добре. Имаме по-добрите футболисти, но независимо дали срещу Левски или някой отбор от В група – ще имаш проблеми. Трябва да сме мотивирани на предела на възможностите си и да вземем трите точки. Важно е да победим, незвисимо с 1:0 или 5:0. Разбира се, че ако е по-голям резултатът ще сме по-доволни. Година и половина съм в ЦСКА. През тези бяхме по-добрият отбор в мачовете с Левски, но завършвахме наравно. Те имаха проблеми и може би са преценили, че на по-късен етап мачът ще е по-добре. Надяваха се отборът им да се вдигне, но това нас не ни вълнува. Въпросът е да излезем в петък и да ги смачкаме”, продължи Занев.

„На теория ситуацията при тях накланя везните в наша полза. Притеснява ме, защото всеки говори, че ще излезем хей така и ще спечелим, но това няма да стане да излезем демобилизирани. Излизаме с амбиция. Последният месец-два забелязвам, че съдиите, които свирят нашите мачове, няма скандали. Мисля, че се опитват и стараят да свирят по правилата. Не казвам 50:50, а по правилата. Единствено се надявам съдията да пуска по-свободна игра, за да има ритъм и хората да останат доволни. Аз очаквам Левски да излезе пределно мотивиран и амбициран. За тях това е мачът на сезона, и ако направят нещо срещу нас, ще се мисли за нещо немислимо”.

„Мнението ми е, че Акрапович промени манталитета на отбора. Станахме по-агресивни, директни и резултатите го показват. Това, което се случи със Санкаре, се носи отговорност от него. Ще говоря като капитан с него. Надявам се да си вземе нужните поуки, тъй като е добър футболист, но е важен отборът. Нас като футболисти може да ни радва такива големи имен, когато дойдат, и започнат работа с нас. Пардю е виждал много във футбола, така че можем да попиваме от тях и да се стараем да спазваме нужната тактическа дисциплина и указания. Нямам такъв голям контакт с Пардю, но моментите, в които е идвал да гледа тренировките ни, винаги е позитивен, разпитва как сме, така че мнението ми е положително. ЦСКА рано или късно ще е там, където му е мястото. Въпросът е, че последните 3-4 години се сменяха много футболисти и треньори. Надявам се сега да сме уцелили нужният ритъм и да надграждаме с едно ядро от футболисти и покрай тях, когато има нови, да се адаптират по-бързо и да свикват с отбора”, акцентира Занев.

„Стартирахме лошо в първенството, както и миналата година. Тази слабост се повтаря, губим точки в началото на сезона и после е тежко да се наваксат. Предвид програмата на първенството е нормално да стопим пасива от Лудогорец, но да не забравяме Локо Пловдив, който е много силен отбор. Прогнозата ми е да победим в петък. Ходът на мача ще покаже какъв е резултатът. Последните два месеца изиграхме доста мачове и свикнахме на този цикъл. Чакаме с нетърпение да дойде петък. Уверени сме в собствените си сили и всичко зависи от нас”, завърши Петър Занев.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Попово

    9 7 Отговор
    Само съдията да не ви обърка сметките :) Фамилия Попови са пристрастни сини фенове
  • 2 3,14К

    6 4 Отговор
    Има опасност след този мач да извадят Герена от будната кома. Така говореха и за мача в първия кръг с 1948 и само късмета ги спаси. Организацията им на игра е най- зле от останалите отбори в шестицата. От този обор ще изхвърчат 4-5 човека до нова година.Бруно е наясно със ситуацията и дано измъкне този мач.
  • 3 наглия

    6 6 Отговор
    Само да не се наложи да напуснеш Литекс-1 по взаимно желание
  • 4 Левски 1914

    9 6 Отговор
    Тирето Ивайло тирето всички знаем как е създадено тирето ментето от Микрето
  • 5 ГЕРЕН

    5 5 Отговор
    ЩЕ ВИ БИЕМ ТОЧКА. ПОНЕ РАВЕН.
    ВИЕ СТЕ НЕ ОРИЕНТИРАНИ ТЪМНИ
    ПРОЕКТИ. ВАШИТЕ СОБСТВЕНИЦИ СА...... ОЩЕ ОТ ПРЕДИ 20 ГОД. ИМАТ
    ДЕЛО ЗА ЗА ЗАХАРТА. НИ ВОПЪЛ НИ СТОН. ГРИШКО Е НЕ ПОЧТЕН ЧОВЕК.
    ЛЪЖЕ МАЖЕ И ЛИ... Е.
  • 6 ЦСКА

    6 5 Отговор
    Че ви дупим колко и да се стискате, че ви го надупим 😂
  • 7 Бай Гец

    2 1 Отговор
    Ще има реанимация както винаги
  • 8 Bai nudals

    4 0 Отговор
    Нека всичко се реши на терена.
  • 9 ехеее

    4 5 Отговор
    Споко бе свинчета, ще ви пуснем да победите, ако искатне с по-голам резултат джуджето да бръкне по дълбоко в шалварите помашки и да плаща предварително. хахаха мишоци, смешни сте ей чорбари залупени.