Last news in Fakti

17 Декември, 2020 07:59 995 0

Милан остава на върха в Серия А и след 2:2 с Дженоа

  • милан-
  • дженоа-
  • футбол-
  • серия а

Така авансът на "росонерите" се стопи само до точка пред втория Интер, който снощи надви Наполи с минималното 1:0.

Милан остава на върха в Серия А и след 2:2 с Дженоа - 1
Снимка: БГНЕС

Милан остава на върха и след края на 12-ия кръг в Серия "А". Селекцията на Стефано Пиоли направи 2:2 при визитата си на Дженоа, като по подобие на битката с Парма преди дни, "росонерите" отново имаха изтощителна и емоционална футболна битка. Така авансът на Алесио Романьоли и компания се стопи само до точка пред втория Интер, който снощи надви Наполи с минималното 1:0.

Срещата в Генуа стартира при равностоен футбол, а първото голово положение беше за гостите от Милано. Зад топката при фаул застана Хакан Чалханоглу, а това очаквано означаваше сериозна опасност за "грифоните". Топката срещна лявата греда, а след това имаше възможност и за спасяване на Матиа Перин.

Милан остава на върха в Серия А и след 2:2 с Дженоа
Снимка: БГНЕС

В 36-ата Матиа Дестро бе длъжен да изведе домакините напред, тъй като излезе на страхотна стрелкова позиция, но решителният му изстрел не намери целта.

Малко преди паузата, Анте Ребич остана сам срещу Перин, но италианският национал спечели индивидуалното надиграване със страхотна намеса.

Второто полувреме започна по фантастичен начин за домакините, които се разписаха в 47-ата минута чрез Матиа Дестро. Бившият нападател на Милан се оказа на точното място и отблизо стори най-лесното - да опъне мрежата зад Донарума. "Росонерите" обаче реагираха като истински лидер в Калчото и след няколко атаки вече бяха възстановили паритета. Неочакваният голмайстор се казваше Давиде Калабрия, реализирал с перфектен изстрел в долния ляв ъгъл.

Но екшънът тепърва започваше. Матиа Дестро не бе приключил с головете и в 60-ата отново даде аванс на домакините, този път след удар с глава. Асистенцията беше на изключително активния по фланга Гилионе.

Милан остава на върха в Серия А и след 2:2 с Дженоа
Снимка: БГНЕС

Милан категорично отказваше да се предаде и към края на срещата усили натиска си пред вратата на Перин. След пропуск на Хауге, късметът се усмихна за младия Калулу, който след центриране от корнер, показа завидна за годините си хитрина и самочувствие, за да отбележи подобаващо първото си попадение в Серия "А".
В самия край победата все пак можеше да остане в Генуа. Скамаца обаче само се задоволи с това как Джиджо Донарума прави решително спасяване и отбива кълбото в ъглов удар.

В следващия кръг Милан гостува на Сасуоло. Дженоа се изправя срещу новаците от Беневенто.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА