Last news in Fakti

17 Декември, 2020 08:22 2 011 0

Ливърпул е на върха във Висшата лига след 2:1 над Тотнъм (ВИДЕО)

  • ливърпул-
  • тотнъм-
  • висша лига-
  • футбол

Мохамед Салах даде аванс на "червените" в 26-ата минута, но пет минути по-късно Сон изравни, а победното попадение бе дело на Роберто Фирмино в 90-ата минута

Ливърпул е на върха във Висшата лига след 2:1 над Тотнъм (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Ливърпул излезе еднолично на върха във Висшата лига, след като победи с 2:1 у дома Тотнъм. Срещата бе от 13-ия кръг на шампионата.

Мохамед Салах даде аванс на "червените" в 26-ата минута, но пет минути по-късно Сон изравни. Победното попадение бе дело на Роберто Фирмино в 90-ата минута.

Ливърпул е на върха във Висшата лига след 2:1 над Тотнъм (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Така мърсисайдци събраха 28 точки, докато лондочани са с три по-малко.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на бившия мениджър на мърсисайдци Жерар Улие. Домакините започнаха по-активно и в 11-ата минута бяха близо до първи гол. Робъртсън центрира от пряк свободен удар, Фирмино нанесе удар с глава в наказателното поле, но Лорис се справи.

Ливърпул е на върха във Висшата лига след 2:1 над Тотнъм (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Няколко минути след това Тотнъм се размина с опасна ситуация, след като топката срещна ръката на Дайър, който се бореше в наказателното поле със Салах. Положението обаче бе подминато както от главния съдия, така и от ВАР.

В 22-ата минута Робъртсън проби отляво и намери Салах. Египтянинът нанесе удар, който Лорис спаси.

Ливърпул е на върха във Висшата лига след 2:1 над Тотнъм (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Четири минути по-късно натискът на "червените" даде резултат. Салах получи в наказателното поле и нанесе удар, който рикошира в Алдервейрелд и Дайър, а след това и в гредата, за да влезе във вратата.

При първата опасна контра, която успя да направи, Тотнъм изравни резултата. Ло Селсо изведе много добре Сон, който излезе сам срещу Алисон и стреля в близкия ъгъл за 1:1. Графиката на ВАР показа, че Уилямс покрива засадата с милиметри и голът бе признат.

Ливърпул е на върха във Висшата лига след 2:1 над Тотнъм (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Само две минути след това Фирмино отново имаше стопроцентова възможност да се разпише. Бразилецът стреля през краката на Дайър, но отново Лорис успя да спаси.

Второто полувреме започна с добра възможност за Тотнъм. Рис Уилямс пропусна топката след едно дълго подаване на Алдервейрелд. Това даде шанс на Бергвайн да напредне отляво, да надделее над Александър-Арнолд и да стреля по диагонала. Топката обаче премина встрани от далечния ъгъл.

Малко след това Кейн стреля извън наказателното поле, но топката излезе в аут. В 57-ата минута Лорис изби коварен удар на Салах.

Ливърпул е на върха във Висшата лига след 2:1 над Тотнъм (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

В 63-ата минута гредата спаси Ливърпул. Сон изведе Бергвайн зад защитата. Нидерландецът напредна и нанесе удар, но топката срещна гредата след намесата на Алисон. Последва корнер, след който Кейн стреля опасно с глава над вратата.

Малко след това Лорис спаси пореден удар на Фирмино. В 69-ата минута Салах пропиля поредната възможност, след като бе изведен отляво от Уилямс и стреля слабо, позволявайки на Лорис да направи десетото си спасяване в мача.

Четири минути след това Мане получи от Джоунс в наказателното поле и нанесе силен удар, който срещна горната греда.

В 86-ата минута удар на Дайър от пряк свободен удар не затрудни Алисон. Ливърпул нанесе своя удар в 90-ата минута. Тогава Робъртсън центрира от корнер, а Фирмино надскочи всички и с глава прати топката във вратата за 2:1.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА