Last news in Fakti

2 Януари, 2021 15:30 13 412 5

Бивша №1 в тениса с разтърсваща изповед за болестта, съсипала кариерата ѝ

  • каролин вожняцки-
  • болест-
  • кариера-
  • ревматоиден артрит

"Бях в разцвета на кариерата ми, когато бях диагностицирана с ревматоиден артрит'', разказва Каролин Вожняцки

Бивша №1 в тениса с разтърсваща изповед за болестта, съсипала кариерата ѝ - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Бившата №1 в света и шампионка на Australian Open през 2018 година Каролин Вожняцки разказа за битката си със заболяването, което ѝ беше открито преди малко повече от две години - ревматоиден артрит. През октомври 2018 сложилата край на професионалната си кариера преди година състезателка шокира световната тенис общественост с разкритието, че страда от въпросното заболяване.

"Бях в разцвета на кариерата ми, когато бях диагностицирана с ревматоиден артрит. По-рано същата година бях спечелила Australian Open. Това трябваше да бъде моята година, но в навечерието на US Open започнах да изпитвам голяма болка в ставите, постоянна умора и други симптоми, които не можех да обясня. Губех мачове, които трябваше лесно да съм спечелила", разказа за проблемите си със заболяването Вожняцки в интервю за германското издание Bild.

"Беше много тежко. Не можех да повдигна ръцете си, раменете, краката... Беше ми много трудно дори да държа гребена, за да среша косата си след сън. Един ден се събудих с толкова силни болки, че трябваше съпругът ми да ме вдигне от леглото. Не можех да помръдна тялото си. Веднага потърсих медицинска помощ и това бе началото на битката ми с болестта", каза още Вожняцки, добавяйки, че нейният съпруг ѝ е помагал много в тежките моменти.

"Продължавам да работя с личен треньор. Правя упражнения по 4 пъти на ден. Тренировките за сила и добра кондиция са част от програмата, която следвам. Обичам дългите разходки и тичането. Вече рядко играя тенис. Сигурно два пъти съм играла след отказването ми през януари 2020", сподели още датчанката от полски произход.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    51 1 Отговор
    Много жалко, но никога не знаеш какво ти е писано
  • 2 Novus Ordo Seclorum

    50 3 Отговор
    Нищо няма да изтрие чудесната, макар и кратка кариера на момичето. Името е написано със злато, парите са изкарани. Жива е и дано бъдещето е добро! Това не е съсипана кариера!
  • 3 Гъпа

    3 31 Отговор
    И на тази химията и е дошла в повече, но пък у други така се чувстваме, но нямаме златото й
  • 4 Джо

    10 3 Отговор
    В случая това заболяване няма общо или следствие на химията.
  • 5 Клатикур

    4 0 Отговор
    Последните два коментара са върха...на простотията!