Last news in Fakti

18 Февруари, 2021 17:46 1 258 0

Поставиха цена от минимум 150 милиона паунда на капитана на Англия

  • хари кейн-
  • англия-
  • тотнъм-
  • футбол

27-годишният нападател на Тотнъм в пика на кариерата си и от началото на сезона е вкарал 21 гола

Поставиха цена от минимум 150 милиона паунда на капитана на Англия - 1
Снимка: БГНЕС

Потенциалните купувачи на Хари Кейн ще трябва да счупят британския рекорд за най-скъп футболист, ако иска да привлекат капитана на националния отбор на Англия.

27-годишният нападател на Тотнъм в пика на кариерата си и от началото на сезона е вкарал 21 гола. Счита се, че през лятото Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед ще опитат да привлекат централен нападател, а Кейн фигурира в плановете и двата манчестърски клуба.

Сега „Дейли Мейл“ обаче твърди, че президентът на „шпорите“ Даниел Леви е поставил сериозна пречка за всеки желаещ да привлече Кейн и това е минимума от 150 милиона паунда. Това не е цената на нападателя, но при такава оферта Тотнъм може да се съгласи на преговори за трансфер.

Такава продажба може да превърне Хари Кейн в третия най-скъп футболист след играещите за ПСЖ Неймар и Килиам Мбапе. Нападателят има договор с „шпорите“ до лятото на 2024 г. и според неговите условия получава по 200 000 паунда на седмица.

Ръководството на Тотнъм винаги е било категорично, че Кейн не се продава. Клубът обаче е притиснат от сериозни финансови проблеми заради пандемията от коронавирус и липсата на приходи от продажба на билети и останалите търговски дейности, свързани с домакинските мачове.

Наскоро швейцарско проучване посочи, че „шпорите“ са клубът с най-големи дългове в световния футбол. Задълженията възлизат на 1,117 милиарда паунда, което е със 147 милиона повече от втория в класацията Барселона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА