Last news in Fakti

20 Февруари, 2021 19:11 1 850 0

Атлетико Мадрид отново "спука гуми" в Испания

  • атлетико мадрид-
  • класиране-
  • аванс-
  • ла лига-
  • леванте-
  • загуба-
  • моралес-
  • де фрутос

"Дюшекчиите" загубиха от Леванте с 0:2 и авансът им на върха започна да се топи

Атлетико Мадрид отново "спука гуми" в Испания - 1
Снимка: БГНЕС

Леванте нанесе шумен удар по шампионските амбиции на Атлетико Мадрид, побеждавайки с 2:0 "дюшекчиите" на "Уанда Метрополитано" в мач от 24-ия кръг на Ла Лига. Головете бяха дело на Хосе Луис Моралес през първата част и Де Фрутос в края на срещата. Това е втори път в рамките на три дни, в които възпитаниците на Пако Лопес спъват "лос рохибланкос", след като в сряда в отложена среща от шампионата двата състава завършиха 1:1 на "Сиудат де Валенсия".

Така момчетата на Диего Симеоне вече са само с 6 точки преднина пред Реал Мадрид при равен брой изиграни двубои.

В осмата минута Хосе Моралес пропусна от удобна позиция в наказателното поле, изпращайки топката вдясно от очертанията.

В 31-ата минута Кондогбия изгуби топката на границите на наказателното поле и Хосе Луис Моралес се възползва по най-добрия начин, шутирайки без подготовка. Коженото кълбо се отклони в двама души на Атлетико и влетя по неспасяем начин във вратата на Ян Облак.

В 58-ата минута Луис Суарес изпълни пряк свободен удар от далечна дистанция, намирайки дупката в стената, но удари дясната греда, която спаси гостите.

Секунди след това Жоао Феликс бе намерен от Йоренте чрез центриране от десния фланг в наказателното поле, но Карденас скъси моментално дистанцията до португалеца и спаси.

В 61-ата минута Суарес намери Маркос Йоренте, който се извиси в пеналтерията, но опитът му за гол мина над напречната греда.

6 минути по-късно Феликс нанесе осмия удар в очертанията за „лос рохибланкос“, след подаване от дясното крило, шутирайки с десния крак, но право в Карденас.

В 84-ата минута Йоренте изсипа в пеналтерията от фаул и Дембеле отправи удар с глава, но високо над очертанията.

Две минути по-късно Лемар би свободен удар с левия крак, но отново Карденас бе непробиваем и хвана без проблем.

В 92-ата минута Лемар бе на косъм да изравни с прецизен шут по земя в десния ъгъл, но Карденас демонстрира фантастичния си рефлекс и спаси трите точки за тима си.

В последните секунди на срещата гостите вкараха второ попадение. Хорхе де Фрутос уцели празната врата почти от центъра, тъй като Ян Облак се бе включил при корнер за домакините.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА