Last news in Fakti

27 Март, 2021 12:37 3 519 1

Десподов съди собствения си клуб

  • кирил десподов-
  • каляри-
  • съдебно дело-
  • неизплатени заплати

Българският национал е завел иск заради за две неизплатени заплати

Десподов съди собствения си клуб - 1
Снимка: БГНЕС

Българският национал Кирил Десподов съди Каляри за две неизплатени заплати. Новината обяви сайтът на профсъюза на играчите FIFPro. Те следят случващото се с играчите, които се връщат след период под наем.

Заради ситуацията с пандемията от коронавирус в Италия разрешиха заплатите на играчите да бъдат изплатени на 14 равни вноски през миналия сезон и на 10 през този. От Каляри обаче обявили директно на национала ни, че няма да му платят две заплати заради промяната в календара.

Десподов оспорва едностранното решение на Каляри на основание, че всяко намаление или неплащане на заплати е трябвало да бъде договорено с него. Спорът е отнесен до италиански арбитражен комитет, като решение се очаква скоро.

Такъв случай вече е имало в Италия, а играчът спечели делото и се стигна до отнемане на три точки от актива на клуба.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Snake

    7 1 Отговор
    Все повече българи биват съкратени от работа с всеки изминал ден, не могат хляб на масата да слагат заради корумпетата, окупирали властта, тоя за две заплати тръгнал да реве...я у лЕво.