Last news in Fakti

28 Март, 2021 11:06 1 810 20

Нови надежди! България излиза срещу Италия за достойно представяне

  • българия-
  • италия-
  • световна квалификация-
  • мондиал 2022

Това ще е едва втория официален мач на новия селекционер Ясен Петров, който очевидно има много работа за вършене, ако иска да промени облика на тима.

Нови надежди! България излиза срещу Италия за достойно представяне - 1
Снимка: БГНЕС

Тази вечер в 21:45 часа на стадион "Васил Левски" България приема Италия във втория си мач от световните квалификации в група "С". "Лъвовете" не започнаха добре кампанията, като допуснаха поражение с 1:3 от Швейцария. Сега те ще опитат да покажат по-добро лице и ще опитат да отмъкнат нещо от фаворита в групата.

Това ще е едва втория официален мач на новия селекционер Ясен Петров, който очевидно има много работа за вършене, ако иска да промени облика на тима. В първата среща с "Кръстоносците" тимът изигра едно ужасяващо първо полувреме, но през втората част видяхме и някои хубави неща. Въпросът е дали сега "Трикольорите" могат да изиграят 90 добри минути и то срещу още по-силен опонент в лицето на Италия.

"Скуадра адзура" пък започна квалификационната кампания с очаквана победа с 2:0 над Северна Ирландия. Възпитаниците на Роберто Манчини идват в София с голямо самочувствие и като изявен фаворит. Всичко друго освен нова победа ще бъде прието като провал на Апенините.

Това ще е 20-ият сблъсък в историята между България и Италия. Досега "Адзурите" имат сериозно предимство от 10 победи, 7 равенства и само 2 загуби. Интересното е, че последната среща между двата отбора бе точно преди 6 години, отново на 28 март в евроквалификация. Тогава под ръководството на Ивайло Петев "Лъвовете" направиха равен 2:2, като дори водеха до 84-ата минута.

След неубедителното представяне срещу Швейцария, днес Ясен Петров се очаква да направи доста промени в състава си. Добрата новина е, че голмайсторът от първия мач Кирил Десподов е възстановен и ще може да вземе участие в мача. Най-вероятно на терена ще излязат Пламен Илиев на вратата и в защита Васил Божиков, Валентин Антов и Даниел Димов. Сисиньо и Момчил Цветанов може би ще са халф-бекове. Георги Костадинов, Ивайло Чочев и Кристиан Малинов ще действат в средата на терена, а Десподов и Андрей Гълъбинов ще бъдат нападатели. Спас Делев също има сериозни шансове за титуляр, ако Десподов не е напълно готов.

Роберто Манчини пък остави в Италия Джорджо Киелини, Доменико Берарди и Франческо Капуто, който са с леки травми. Наставникът също ще направи някои промени в стартовата си единайсеторка. Очаква се той да изведе на терена Джанлуиджи Донарума под рамката и пред него в защита Алесандро Флоренци, Леонардо Бонучи, Франческо Ачерби и Леонардо Спинацола. Николо Барела, Мануел Локатели и Марко Верати ще движат играта в центъра на терена, а Федерико Киеза, Андреа Белоти и Лоренцо Инсиние ще си партнират в предни позиции.

Световна квалификация, група "С":

БЪЛГАРИЯ - ИТАЛИЯ

Вероятни състави:

БЪЛГАРИЯ: Илиев, Сисиньо, Димов, Антов, Божиков, Цветанов, Костадинов, Чочев, Малинов, Десподов, Гълъбинов

ИТАЛИЯ: Донарума, Флоренци, Бонучи, Ачерби, Спинацола, Барела, Локатели, Верати, Киеза, Белоти, Инсиние

Стадион: "Васил Левски", София
Съдия: Славко Винчич (Словения)
Начало: 21:45 часа

Източник: Sportal.bg


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    13 1 Отговор
    Какво е достойно представяне, при тия минималната загуба ще я отчетат като победа.
  • 2 мале мале

    12 1 Отговор
    Ужас
  • 3 Реалист

    7 1 Отговор
    А, ДАНО, АМА НАДАЛИ
  • 4 Жоро

    8 3 Отговор
    Какво прави в отбора човек от екватора

    Коментиран от #6

  • 5 Чата

    5 1 Отговор
    В менюто пише, че мача е в 23.45 ч. Викам, или програмата се обърка със смяната на часа или са го преместили в късна доба, да не им гледате евентуалния резил!

    Коментиран от #13

  • 6 русенец

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Жоро":

    Що за въпрос? Човекът е от екваториалните части на България!:))) Иначе добре, че не гледам футбол. Убеден съм, че ако на случаен принцип мобилизират играчи, имаме по-голям шанс да не се излагаме като кифладжиите. :)
  • 7 Атомен Козлодуй

    1 0 Отговор
    5:1 ще бият нашите довечера. Хвърлих един боб, редих карти Таро, гледах на кафе и всичко ми казва, че ще победят асланите. Вчера един тарикат ми обеща, че ще домъкне Айфеловата кула на гръб-ще видим тази работа. 🤭 Ааа, забравих-изпих си и хапчетата! Добре-нека стане хубав мач и дано наистина нашите национали победят.
  • 8 Киро Сотиро

    10 0 Отговор
    с шуробаджанащина футбол не става

    Коментиран от #9

  • 9 русенец

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "Киро Сотиро":

    То и държавна администрация не се прави с братчеди, братчедки и любовници, ама нашите я правят.:)))
  • 10 И ти си сдин треньор

    6 0 Отговор
    С тоя състав сме обречени. Подай си оставката. По добре пуснете младежкия нац. отбор
  • 11 Юнаци

    5 0 Отговор
    Вчера Малта направиха 2:2 със Словакия като гост, в началото поведоха с 2:0. Люксембург биха с 1:0. Националите са се насочили към отборите от група Д, но и там ще са в дъното.
  • 12 Pam

    0 0 Отговор
    Добре,че имаме гимнастичките!
  • 13 ГРЕШКАТА Е ВЯРНА

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Чата":

    ВЕРЕН СИ ЧАСЪТ НА МАЧА,ТОЧНО ТОГАВА ПОЧВАТ ДА ДАВАТ ФИЛМИ И ЗАБАВЛЕНИЯ ЗА ВЪЗРАСТНИ 👙👙👙👙👠👠👠👠
  • 14 Тито

    1 0 Отговор
    0:10 срам и позор за тези дискотекаджий.некадърници.
  • 15 Койчев

    3 0 Отговор
    В нашата 3 лига има един отбор от с. Горски Извор, Хасковско. Спонсор им е един мандраджия. При победа дава на играчите по 5 кг кашкавал. Ако този отбор играеше срещу Швейцария, щяхме да изглеждаме по добре.
  • 16 предложение

    1 0 Отговор
    Който има повече татуировки, той да играе. Да не се чудим защо един играе, а друг не играе.
  • 17 Лъвчо

    1 0 Отговор
    Спрете да обиждате ЛЪВОВЕТЕ с тези некадърници дето за нищо не стават!!!
  • 18 Майнев

    1 0 Отговор
    "Големият" треньор "пловдивския Джанини" е слаб треньор, бе и слаб футболист, но се прави прави на интересен. Нямаме шанс с такъв треторазряден треньор.
  • 19 Фейс

    0 0 Отговор
    Ясене, вземи се обръсни, че приличаш на талибан!
  • 20 Този вратар

    0 0 Отговор
    Махайте го този Илиев, оня ден третия гол му го вкараха от отрицателен ъгъл!