Last news in Fakti

20 Април, 2021 11:07 4 413 15

Ексклузивно разкритие за страшния скандал с Европейска Суперлига!

  • ливърпул-
  • били хоуган-
  • футбол-
  • европейска суперлига-
  • суперлига

Ето съобщението, което директор на един от клубовете-основатели е пуснал до служителите на клуба

Ексклузивно разкритие за страшния скандал с Европейска Суперлига! - 1


Мненията и коментарите около сформирането на Европейска Суперлига не спират, а истерията около страшния скандал във футбола достигна невиждани мащаби. Изданието The Athletic разкри ексклузивно съобщение, което директор на един от клубовете-основатели е пуснал до служителите на клуба. Става въпрос за Били Хоуган, който замени през миналата есен Питър Муур в английския шампион Ливърпул.

Ето какво е написал Хоуган до всички клуба:

„Скъпи колеги,

Нужно е да бъдете запознати със съобщението, което ще се появи по-късно довечера, относно водещите европейски футболни клубове. Те се събират, за да създадат ново състезание в средата на седмицата – Европейска Суперлига. Тя ще бъде управлявана от нейните учредителни клубове. Важно е като членове на нашия екип да споделя с вас част от контекста.

От доста време насам клубовете, включително и нашият, имат дългогодишни опасения не само за бъдещето на европейския футбол, но и за начина, по който играта се управлява от УЕФА. Глобалната пандемия също ускори нестабилността в съществуващия европейски футболен икономически модел. Следователно ние се присъединихме към Милан, Арсенал, Атлетико Мадрид, Челси, Барселона, Интер Милано, Ювентус, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Тотнъм като Основатели на Суперлигата.

Очаква се още три клуба да се присъединят преди началото на сезона, който е планиран да започне възможно най-скоро.

​Суперлигата ще бъде бъдещето на европейския футбол, и ако искаме да продължим „пътуването си” като устойчив клуб с амбиция да печелим повече трофеи, тогава неизменно трябва да бъдем част от този процес и да „имаме място на масата, а не извън тази група”.„Новият ежегоден турнир ще осигури значително по-голям икономически растеж и подкрепа за европейския футбол чрез дългосрочен ангажимент за неограничени плащания за солидарност. Те ще нарастват в зависимост от приходите на лигата. Очакванията са тези плащания за „солидарност” да бъдат приблизително три пъти по-големи от досегашните в състезанията на УЕФА. Един от основните ангажименти на Европейската Суперлига е да увеличи значително финансовата подкрепа за футболната пирамида.

След началото на състезанието при мъжете ще стартира и съответна женска лига, която ще помогне за напредъка и развитието на играта при дамите. Знаем, че това съобщение предизвиква силни и бурни чувства в някой от вас, но вярваме, че това е най-добрият в дългосрочен план интерес за ФК Ливърпул.

Важно е, че това е началото на едно пътуване и вече можем да започнем процес по ангажиране с нашия екип, феновете и ключовите акционери, за да помогнем дружно да оформим този процес по най-правилния начин.

Все още има много информация, която трябва да дойде след известно време. Ще ви уведомявам, когато напредване в този път и ще говорим с община Ливърпул.

Благодаря Ви за непрекъснатата подкрепа”.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 hh88

    19 6 Отговор
    И къде е "страшния скандал"?

    Коментиран от #8

  • 2 Хаха

    24 10 Отговор
    Друга песен ще запеете, когато за първия мач с публика стадиона ще е полупразен, а зрителите на трибуната ще са с гръб към терена и плакати да се върнете във Висшата лига!

    Коментиран от #13

  • 3 Футболен фен

    29 4 Отговор
    Американците искат да затрият футбола
  • 4 Несъмнено

    35 6 Отговор
    Американците ще прецакат едно от малко останалите свестни неща в Европа. JP Morgan е най голямата еврейско-американска перачница. Един голям балон, който се надува, но 100% ще се спука. Със сигурност футболът няма да бъде същият след тази лига, в негативен аспект. Със сигурност всички “големи” играчи в тези отбори са тренирали, открити, отглеждани и др. От “По малки клубове”, които Вие господа ще разсипете. Ще премахнете и възможността, някой по малък клуб да се изправи срещу т. Нар грандове. Ще въведете единоначалието във футбола, със сигурни места за богатите, и никакъв шанс за по бедните. Но забравяте, че за всеки влак си има пътници. Дори и най малкият клуб има верни привърженици и фенове, които не заслужват това. Не виждам разлика между феновете на Йънг Бойс и тези на Реал Мадрид!!!!!!!!!
  • 5 Дадада

    19 3 Отговор
    Да им отнемат по 20 —30 точки на всеки в първенството
    И да си играят сами в този измислен турнир без никаква публика
  • 6 Бойкот

    22 3 Отговор
    Пълен бойкот на богатите клубове! Никой да не ги гледа, никой да не им купува артикули, сувенири фланелки и виртуални билети. Бойкот и на техните спонсори!
    А кажете какво му е хубавото през два-три дена да гледаш едни и същи отбори, та ако ще да са извънземни. Та ако ще и у двора да ми дойдат да играят, 2-3 пъти - айде.... Ама след една седмица ще им кажа Айде бегайте оттука, че ми писна от вас и мисля да си послушам музика примерно тази вечер! Преди имаше дербита примерно на 2-3 месеца, говореше се, обсъждаха се, чакаха са с интерес с месеци... А после се коментираха с дни, седмици, месеци.. Оставнали в историята завинаги вечни мачове...А сега - докато свърши мача... и вече говорят следващия мач други ден... Дори даже не можеш да асимилираш всичко, но важното да се поддържа изкуствен интерес и да плащаш за да глеедаш! Не е ли така?!

    Коментиран от #11

  • 7 Д-р Менгеме

    7 3 Отговор
    То бива, бива гавра с феновете, но това прелива чашата на търпението!!!!! Богатите наистина смятат, че може да мародерстват, както си искат..... След Вируса и ваксини те, дойде Футболът..... Ако народите мълчат, скоро ще има унищожение....
  • 8 хахаха

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "hh88":

    В главата на Ивайло ! Вчера беше приключил всички турнири под егидата на УЕФА! Стимулантите му идват в повече!
  • 9 Мюмюн

    5 1 Отговор
    Добре ва...и нашиа тим "Шокар будала" ша играй с лалугерите от Риал на копата на таз супарлига. Ша ги брулим с кеф. Нашиа отбор е напраин от таланти, ритащи все у махалата- Асан дървото, Мехмед гридата, Юсуф текмето и вратара Ибрям пердето.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ставри

    1 7 Отговор

    До коментар #6 от "Бойкот":

    Е , ко да гледам Легия срещу Базел ли?Да остане тая работа.Да си играят големите отбори само.
  • 12 Редови Гражданин

    3 1 Отговор
    Към момента не прочетох никъде, че новата лига ще бъде в разрез с вътрешните първенства.
  • 13 Въобще не си наясно

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хаха":

    с финансите от футбола.Приходите от телевизионни права са в много пъти в повече отколкото от публика по стадионите!А сега УЕФА и ФИФА(администрацията) обира каймака от тези права!
  • 14 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 1 Отговор
    Това добре, ама "дойчовците" защо се цепят от колектива....
  • 15 konservator

    0 0 Отговор
    Всичко зависи от феновете – другото е дрън-дрън за милиарди!