Last news in Fakti

28 Април, 2021 17:52 2 194 10

БФС обяви промените, които ще се случат в първенствата ни

  • бфс-
  • промени-
  • efbet лига-
  • 16 отбора

През новия сезон efbet Лига ще бъде с формат от 16 отбора, а Втора лига с 18

БФС обяви промените, които ще се случат в първенствата ни - 1
Снимка: БГНЕС

БФС анонсира официално на своята пресконференция, че през новия сезон efbet Лига ще бъде с формат от 16 отбора.

Същевременно се призна, че се работи по въпроса да няма изпадащи клубове от елита на България. От БФС признаха, че на следващото заседание на БФС ще стане ясно дали ще има влизащи и изпадащи отбори в елита на България.

В анкетата, направена от президента на Професионалната футболна лига Стефан Капралов, общо 16 отбора са дали съгласие да има формат с 16 тима. Единствено ЦСКА-София, ЦСКА 1948 и Литекс са били категорично против. Останалите клубове са се въздържали от отговор.

От новия сезон Втора лига ще бъде увеличена от 16 на 18 отбора.

Следващият изпълком е на 25-и май.

"Има работна група, която ще уточни точния формат на първенството. Ще има и плейофна фаза. Имаше дискусия, решихме да направим една работна група. Повечето колеги държаха да има плейофи. Точният формат ще бъде обявен на следващия изпълком, който е планиран на 25-и май, заяви още Емил Костадинов.

Ако има два отбора повече или по-малко, ако е интересно, няма да има проблем. Ще видим дали ще има изпадащи или няма. Тече първенство и ще видим, каза още той.

Втора лига през новия сезон ще бъде с 18 отбора.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мимч

    4 12 Отговор
    Ами това е добре за футбола.Ще има повече отбори от провинцията,а не само от София.Цсакато за това са против...Искат само между тях да си играят 2 те цсаката...

    Коментиран от #6

  • 2 Футбол нямаме

    19 1 Отговор
    Каквито и врътки да правят в първенството, нищо няма да се промени, докато не се промени и тук системата. Това е само прах в очите формално колко отбора щяло да има и колко нямало да има. Проблемът е, че във футбола са се впили като пиявици едни чичковци фигуранти, на които им се спускат парички по партийна линия и нареждане свише и затова футболът и той стана феодален. Феодалът коли, беси, издига и унищожава различните нему. Конкуренция няма, има усвояване и цоцане. Питайте Крадлев. Затриха клубове с име за сметка на безсмислени проекти. Как става? Много просто. Партийно коректният феодал врътва кранчето и край! "Футболът - това съм аз!" Егаси пародията . А вие чакайте от количеството да се подобри качеството...
  • 3 069

    11 0 Отговор
    Преди близо петилетка направиха хипер висша най-висша лига и имаше много ентусиазъм и обещания за реформа. Направиха стадионите от кенефи на осветени кенефи и откраднаха половината пари. Реформата приключи дотук, а до ден днешен резултатити са видими и все по-плачевни. Та и тази история едва ли ще е по-различна, ако нормални хора, по възможност трезвени, не се захванат да ринат боклука отгоре-надолу.
  • 4 Иван Грозни

    14 0 Отговор
    Много работи туй БФС чак пушак се вдига. Цялата работа е в това как Славия да остане в първа лига. Всичко друго е прах в очите докато са там старите мутри. Яко друсане трябва на този БФС.
  • 5 българин

    9 0 Отговор
    Докато БФС е с това ръководство от некадърници, докато отборите се "обзавеждат" с чужденци, по-голяма част от които не знаят и къде се намират, но искат големи заплати, не можеме да имаме футбол у нас.
    Къде са българските футболисти? Големите отбори се тренират от чужденци, къде са българите, толкова ли са некъдърни? Разпускайте цирка и намерете кадърни хора и започвайте наново.
  • 6 Пловдив

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мимч":

    Да оставим настрана нескопосания ти опит за хумор, но ако си Венци Стефанов ти е простено :)
    Венци е тъп, та дрънка и футболистите му го имитират! Малката Вуца и той. Славия се излага с тях и като нищо щеше да изпадне!

    Да оставим настрана, че Славия ще е облагодетелствана от днешното решение за увеличаване на клубовете, никак не е лоша идеята за 16 отбора. С това се дава и по голям шанс на Националния отбор! Нека са 16 и да се запази формата с плейофи!
  • 7 Леле

    0 0 Отговор
    Митко, ако четеш случайно това - махай се веднага, спасявай се! Пиша, пиша, ама не вдяваш. Нямаш място там, в сърцето на корупцията ми черното тото. Я се замисли, виж кои са отсреща!!!
  • 8 русенец

    1 0 Отговор
    В ИЗЯВЛЕНИЕТО НА ИЗПЪЛКОМА СЕ СПОМЕНА 6 КМЕТОВЕ НА ОБЩИНИ СА НАСТОЯВАЛИ ЗА 16 ОТБОРА 3 ГИ ЗНАЕМ КОИ СА ДАЙТЕ ДРУГИТЕ З СРЕЩИТЕ В ПОСЛЕДНАТА ЧЕТВОРКА ЩЕ СА ПЪЛЕН ЦИРК ЩЕ ИГРАЯТ ЗА ЗДРАВЕ ОСОБЕНО ТИЯ ОТ ЕТЪР КАТО ЗНАЯТ ЧЕ ЛОКО ГОРНА ГИ ЧАКА В Б ГРУПА И ЗА ТУЙ РЕВАТ И ДРАПАТ ДА СА В А ГРУПА ЗА МОНТАНА СА СЛАБИ ОТ
  • 9 русенец

    1 1 Отговор
    МОНТАНА СА СЛАБИ ОТ ВСЯКЕДЕ ФИНАСОВА ИЗДРЪЖКА ОТ ДЪРЖАВАТА ЧЕ ВРАЦА И ТЕ НА ХОРОТО УЖ БИЛИ ОТ БЕДНИЯ СЕВЕРОЗАПАД КТО И ВИДЯХ СТАДИОНА И ТЕРЕНА И ОКОЛО НЕГО А МИ ТЕ СА 3 ДИВИЗИЯ ГОРКИТЕ А ЩЕ ИГРАЯТ В 1 ЛИГА ПЪЛЕН ЦИРК
  • 10 русенец

    0 1 Отговор
    МОНТАНА СА СЛАБИ ОТ ВСЯКЕДЕ ФИНАСОВА ИЗДРЪЖКА ОТ ДЪРЖАВАТА ЧЕ ВРАЦА И ТЕ НА ХОРОТО УЖ БИЛИ ОТ БЕДНИЯ СЕВЕРОЗАПАД КТО И ВИДЯХ СТАДИОНА И ТЕРЕНА И ОКОЛО НЕГО А МИ ТЕ СА 3 ДИВИЗИЯ ГОРКИТЕ А ЩЕ ИГРАЯТ В 1 ЛИГА ПЪЛЕН ЦИРК