Last news in Fakti

30 Април, 2021 16:15 1 278 0

Ханзи Флик поема националния тим на Германия след Европейското първенство

  • флик-
  • байерн мюнхен-
  • раздяла-
  • поемане-
  • треньор-
  • национален отбор-
  • европейско първенство-
  • германия

Флик е постигнал споразумение с Германската футболна федерация и ще бъде официално назначен на поста селекционер през следващата седмица

Ханзи Флик поема националния тим на Германия след Европейското първенство - 1
Снимка: БГНЕС

Ханзи Флик ще изпълни договора си с Байерн Мюнхен, а след това ще поеме националния отбор на Германия след Европейското първенство, съобщава мюнхенският вестник „Abendzeitung“. Флик е постигнал споразумение с Германската футболна федерация и ще бъде официално назначен на поста селекционер през следващата седмица.

Преди по-малко от две седмици Флик потвърди намерението си да напусне Байерн Мюнхен, въпреки че договорът на треньора с германския шампион е валиден за още две години. Той поиска предсрочно прекратяване на контракта. Все пак Германската футболна федерация ще плати частична компенсация на Байерн Мюнхен.

Първоначално от Байерн отрекоха информацията, че ще прекратят сътрудничеството си с Флик, но преди няколко дни от клуба официално обявиха, че Юлиан Нагелсман, че поеме отбора от следващия сезон. „Abendzeitung“ дори заявява, че от Германската футболна федерация ще съобщят за назначението на Флик преди мача на Байерн срещу Борусия Мьонхенгладбах, който е на 8 май. Помощници на Флик в националния отбор ще бъдат досегашните му сътрудници в Байерн Мирослав Клозе и Дани Рьол.

Флик ще започне работата си в националния отбор на Германия след приключването на Европейското първенство, което ще бъде последното предизвикателство за Йоаким Льов начело на Бундестима.

Флик беше асистент на Льов от 2006 до 2014 година, когато Германия стана световен шампион в Бразилия. Той пое Байерн през ноември 2019 година и за по-малко от две години работа с отбора спечели всички възможни трофеи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА