Last news in Fakti

16 Май, 2021 12:56 1 274 6

Димитър Илиев: Въвеждането на VAR в България беше много положително

  • илиев-
  • var-
  • въвеждане-
  • задоволство-
  • цска-
  • локомотив пловдив-
  • дузпа

"Аз съм сигурен, че ако нямаше VAR, ситуацията щеше да бъде подминатa", заяви звездата на Локомотив Пловдив

Димитър Илиев: Въвеждането на VAR в България беше много положително - 1
Снимка: БГНЕС

Димитър Илиев, който вкара и двата гола за Локомотив Пловдив при победата срещу ЦСКА с 2:0, бе категоричен, че въвеждането на VAR в България е много положително. Той бе категоричен, че без VAR пловдивчани нямаше да получат дузпа. Капитанът на „смърфовете“ се надява, че още в следващия мач Локомотив ще победи ЦСКА 1948 и ще си гарантира второто място.

Митко Илиев и VAR решиха спора за сребърните медали в efbet Лига

"Много ценна победа, остават ни два мача, трябва да спечелим един, за да си гарантираме второто място, което ще е огромен успех за нашия отбор. Започнахме сезона с апетит за тройка. Рано-рано постигнахме тази цел. На крачка сме от още по-голям успех. Това не се е случвало в историята на Локомотив“, заяви Митко Илиев.

"Показахме, че сме силни характери и след това футболните качества са безспорни. Първото полувреме имахме проблеми, но второто се поуспокоихме и заслужено стигнахме до победата. Дано всичко да е наред, да няма контузии. Излизаме следващия мач да си решим нещата срещу другия ЦСКА“, добави той.

"Доста неща коригирахме на почивката, пресата не вървеше, не бяхме компактни. Изнесохме се по-близо до тяхната врата. Знаехме, че ще сгрешат. Положенията започнаха да идват. Това е в общи линии. Първото полувреме не изглеждахме така както изглеждаме по принцип на нашия стадион“.

"Още в реално време видях, че има дърпане при дузпата. За мен въвеждането на VAR в България беше много положително. Аз съм сигурен, че ако нямаше VAR, ситуацията щеше да бъде подмината. Това решава мача. Срещу Лудогорец по-честичко ще почнат да се свирят дузпи. Така че за мен е положително. Втората ситуация не знам какво толкова я гледаха. Като допусне грешка съдията, може да се поправи. Понякога се изнервят футболистите, като се чака много решението, но не може всичко да е положително“.

"Локомотив никога не е бил най-богатия клуб и не е имал най-добрите условия, но футболистите са показвали, че са мъже. Всички заслужават едно поздравление заради това, което правим с бюджет, който е многократно по-нисък от водещите. Не всичко във футбола е пари. Благодаря на всеки, който е свързан с Локомотив. Мисля, че отдавна не е имал толкова силен колектив“, каза още лидерът на Локо Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Суха съчка

    7 6 Отговор
    Много е сладко да ти подарят дузпа.

    Коментиран от #6

  • 2 PSG FR

    4 0 Отговор
    Бях доста скептичен в началото, но промених мнението си, когато започнаха да дават дузпи срещу лудоселец. Нито една нямаше свирена срещу тях от началото на първенството.
    Идва краят на тяхната напомпана хегемония!

    Коментиран от #3, #4

  • 3 xXxX

    0 4 Отговор

    До коментар #2 от "PSG FR":

    За вар-а си прав. всички резултати ще бъдат една идея по-коректни, особено с оглед средното ниво на арбитрите на бфс, което клони към нула.

    За зеления отбор не си прав, обаче никак. с вар и без вар, докато имат 2 пъти по висок бюджет от всички останали взети заедно, няма кой да ги пипне. Това се нарича легално купуване на титли. питай барцилона и реал мадрид, правят го от десетиления.
  • 4 Пловдив

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "PSG FR":

    ВАР остъжда да свирят дузпи срещу фирменото проектче на Гела, само защото не им трябват точки вече.
    Иначе за ВАР може да е новото оръжие в ръцете на Гела, тоест да си решават кое положение да се отсъжда и кое-не(както на мача Локо Пд-ЦСКА):

    Шефът на Съдийската комисия към БФС - Костадин Гергинов заяви че, предшественикът му на този пост - Петър Петров, който към момента е главен отговорник за въвеждането на ВАР, има симпатии към шампиона Лудогорец:
    "В съдийските среди се говори, че Петър Петров, като бивш шеф на съдиите, има някакви симпатии или както искате го наречете, към Лудогорец"

    Именно поради тази причина Петров бе сменен като съдийски наблюдател на неделното дерби между Левски и Лудогорец на "Герена".

    Тук обаче изниква въпроса, дали Петров ще остане отговорник за ВАР, щом самият шеф на съдиите има съмнение в неговата безпристрастност.

    Другият въпрос е дали ще му бъде търсена отговорност, ако се намери връзка между предполагаемите му симпатии към Лудогорец и отсъждания в полза на този клуб по времето, когато той е бил шеф на съдиите.

    Коментиран от #5

  • 5 Tarnovetz

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Пловдив":

    Имате голямо самомнение и богати олигарси имате и Цацаров, от години играете слаб футбол а снощи беше пародия
  • 6 БТТ

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Суха съчка":

    И с ВАР и без ВАР, когото решат съдиите да бутат, това става. Например в ситуацията непосредствено преди да отсъдят дузпа във вреда на ЦСКА футболиста на Локомотив е в засада (вижте повторенията, с глава е зад отбраната на ЦСКА), странно защо ВАР не сезира главния съдия за засадата, а секунди по-късно сезира главния съдия за дузпа? За втория гол на Локомотив становще на ВАР е че нямат подходяща камера и затова оставят нещата така. Явно ВАР се използва по нечестен начин според "зависи"!