Last news in Fakti

22 Май, 2021 17:15 1 692 1

Глушков след признанията за уредени мачове: Изненадан съм...

  • уредени мачове-
  • баскетбол-
  • георги глушков-
  • черно море тича

"Преди 2 години им дадохме една декларация, която трябва да подписват на всяко първенство, че не участват в залагания. Аз лично съм изненадан", каза президентът на БФБ

Глушков след признанията за уредени мачове: Изненадан съм... - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на родната федерация по баскетбол Георги Глушков коментира случая с признанията на играчи на Черно море, че са участвали в уредени мачове. Той заяви, че е изненадан от това и че баскетболът у нас е чист.

"За мен е изненада това да го чуя. Изненада е и ще ви кажа защо. Преди няколко години започнахме кампания, през 2016/2017, да си партнираме с най-голямата фирма, която разследва такива проблеми - Sportsradar. Ние всъщност преди няколко години направихме една брошура, в която информирахме всички състезатели и треньори, които участват в такива неща, че е наказуемо. Преди 2 години им дадохме една декларация, която трябва да подписват на всяко първенство, че не участват в залагания. Аз лично съм изненадан. Такава е работата, явно трябва повече да се работи. За мен лично е много неприятно всичко, което чувам, защото ние се борим за чист спорт. Това, което чувам, е наистина неприятно и аз лично се надявам, че президентът на клуба, след като има такива данни, той е направил каквото трябва и си е взел поуката", заяви той пред bTV.

"Бях много изненадан и после говорих с президента. Не съм чел това, което бе написано, защото ми се искаше от първо лице да разбера, и той ми разказа това, което е казал в интервюто. Което е неприятно и стряскащо, защото нашият спорт по принцип е чист и ми се иска да остане така. Имаме кодекс, но това трябва да бъде установено от компетентните органи, за да може да се наложи наказание. Чак тогава може да бъде наложено наказание, а те са доста сериозни... като лишаване от права за доста години", добави той.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кУмУнист

    2 0 Отговор
    ХА ХАХА не знаел той, а цялата държава знае. Абе корумпирани мишки. Сигурно и новия зам. министър на спорта Росен Барчовски е изненадан и той не е знаел човека.