Last news in Fakti

27 Май, 2021 01:01 4 881 39

След невероятна драма с 21 дузпи Виляреал триумфира в Лига Европа

  • виляреал-
  • манчестър юнайтед-
  • футбол-
  • лига европа

С общ резултат 12:11 "жълтата подводница" победи Манчестър Юнайтед

След невероятна драма с 21 дузпи Виляреал триумфира в Лига Европа - 1
Снимка: БГНЕС

Виляреал триумфира в Лига Европа, побеждавайки Манчестър Юнайтед след невероятна драма след изпълнение на дузпи с обща резултат 12:11 (б.р 1:1 в редовното време) във финалния мач от Лига Европа. "Жълтата подводница" откри резултата с попадение на Жерар Морено (29), а в началото на второто полувреме Единсон Кавани (54) отблизо изравни. Двата отбора не успяха да излъчат победител в редовното време и се играха две продължения. След изиграването им резултатът остана непроменен, което означаваше, че всичко във финала ще се рещи след изпълнението на дузпи.

След невероятна драма с 21 дузпи Виляреал триумфира в Лига Европа
Снимка: БГНЕС

„Червените дяволи“ стартираха агресивно двубоя и в първите минути продължително задържаха топката.

В 6-ата минута Единсон Кавани получи в наказателното поле, но защитник на испанският тим решително изби. Две минути по-късно след продължителна атака Скот МакТомини получи на границата на наказателното поле и отправи плътен изстрел, пращайки топката покрай десния страничен стълб.

След невероятна драма с 21 дузпи Виляреал триумфира в Лига Европа
Снимка: БГНЕС

Английският тим продължи да пресира високо своя съперник и "жълтата подводница" изпитваше сериозни затруднения при изнасянето на топката.

В 16-ата минута испанският тим разигра заучено положение от непряк свободен удар, след което Дани Парехо центрира в наказателното поле, но непокритият Ману Тригерос не успя да нанесе точен изстрел към вратата на Давид Де Хеа.

След невероятна драма с 21 дузпи Виляреал триумфира в Лига Европа
Снимка: БГНЕС

Четири минути по-късно Аарън Уан-Бисакар центрира в наказателното поле, но Раул Албиол се намеси решително и изби с глава. Люк Шоу достигна първи до топката и отправи опасен изстрел към далечния ъгъл, но не намери целта, а и негов съотборник не успя да отклони острата топка във вратата на Херонимо Рули.

Виляреал отговори в ответната атака. Йереми Пино отправи плътен изстрел от дистанция, но Люк Шоу застана с тялото си пред топката и изби в ъглов удар. В 23-ата минута Карлос Бака технично центрира в наказателното поле, след което Дани Парехо нанесе изстрел с глава, който премина над вратата.

След невероятна драма с 21 дузпи Виляреал триумфира в Лига Европа
Снимка: БГНЕС

Минута по-късно Маркъс Рашфорд опита да изненада Херонимо Рули, но вратарят внимаваше и улови изстрела на нападателя.

В 27-ата минута Йереми Пино също опита от дистанция да затрудни Давид Де Хеа, но опитът му за изстрел бе слаб и топката премина покрай вратата.

След невероятна драма с 21 дузпи Виляреал триумфира в Лига Европа
Снимка: БГНЕС

Две по-късно Виляреал откри резултата. Дани Парехо центрира отлично от фаул в наказателното поле, където Жерар Морено се освободи от Виктор Линдельоф и реализира в близкия ъгъл.

Манчестър Юнайтед отново притисна съперника си в следващите минути, но испанският тим стоеше добре прибран в собствената си половина и не позволяваше на "червените дяволи" да стигнат до възможности пред вратата на Херонимо Рули. Много често нападателите на Оле Гунар Солскяер бяха атакувани от двама или трима бранители в жълто.

След невероятна драма с 21 дузпи Виляреал триумфира в Лига Европа
Снимка: БГНЕС

В заключителните минути на първото полувреме действията на терена се развиваха изцяло в половината на Виляреал, но Манчестър Юнайтед не успяваше да намери пролуките в защитата на испанския тим. В 45-ата минута Мейсън Грийнууд проби по десния фланг и центрира остро успоредно на голлинията, но Раул Албиол изпревари Единсон Кавани и пресече подаването, а след това топката се озова в ръцете на Херонимо Рули.

Виляреал имаше отлична възможност да удвои преднината си в началото на втората част. Аарън Уан-Бисака опита да изчисти атрактивно центриране на Ману Тригерос, но топката се озова в краката на Карлос Бака. Колумбиецът опита да нанесе изстрел от трудна позиция, но бе добре затоврен от Бруно Фернандеш и топката бе изчистена.

След невероятна драма с 21 дузпи Виляреал триумфира в Лига Европа
Снимка: БГНЕС

В 53-ата минута Скот МакТомини намери порстранство в наказателното поле и отправи изстрел, който бе блокиран и топката излезе в ъглов удар. Люк Шоу центрира от корнера, след което защитата на испанския тим изчисти топката, но тя се озова в Маркъс Рашфорд, който нанесе плътен изстрел от границата на наказателното поле. Отбраната на Виляреал не успя да реагира, а от това се възползва Единсон Кавани, който отблизо реализира във вратата на Херонимо Рули.

Малко след това натискът на "червените дяволи" продължи, а в футболистите на Унай Емери показаха за първи път колебания. В 60-ата минута Бруно Фернандеш центрира в наказателното поле, където Пау Торес пресече подаването и португалецът веднага вдигна ръцете си, протестирайки, че в ситуцаията трябва да се отсъди дузпа, но главният съдия Клеман Тюрпен бе категоричен, че 11-метров наказателен удар няма.

След невероятна драма с 21 дузпи Виляреал триумфира в Лига Европа
Снимка: БГНЕС

В 70-ата минута Маркъс Рашфорд стреля от непосредствена близост покрай левия страничен стълб, но ако нападателят бе реализирал попадението му нямаше да бъде зачетено, защот португалецът бе в положение на засада.

Две по-късно Люк Шоу нахлу в наказателното поле и опита изстрел с десния крак, който се превърна в центриране към Единсон Кавани. Уругваецът от трудна позиция стреля с глава, но топката срещна тялото на Пау Торес.

В 78-ата минута Скот МакТомини подаде на близката греда към Единсон Кавани, който опита технично с пета да стреля, но Раул Албиол блокира удара и топката излезе в ъглов удар.

След невероятна драма с 21 дузпи Виляреал триумфира в Лига Европа
Снимка: БГНЕС

Три минути по-късно Маркъс Рашфорд опита от дистанция да преодолее Херонимо Рули, но англичанинът прати топката покрай десния страничен стълб.

Малко след това Хуан Фойт влезе много грубо в краката на Люк Шоу и "червените дяволи" получиха правото на изпълнят фаул от удобна позиция, а главният съдия Клеман Тюрпен бе снизходителен и показа само жълт картон на аржентинеца.

В 89-ата минута неуморимият Люк Шоу центрира в наказателното поле, където Пол Погба надскочи Пау Торес и среля с глава, но топката премина над напречната греда.

В добавеното време на двубоя Марио Гаспар комбинира с Пау Торес в наказателното поле, след което централният защитник нанесе изстрел към далечния ъгъл, но топката премина високо над вратата.

След невероятна драма с 21 дузпи Виляреал триумфира в Лига Европа
Снимка: БГНЕС

Манчестър Юнайтед стартира агресивно в началото на продълженията. Бруно Фернандеш опита изстрел от дистанция, но Раул Албиол бе на мястото си и изби с глава.

В 95-ата минута Пако Алкасер получи в наказателното поле и мигновено отправи изстрел, но ударът му бе блокиран от Виктор Линдельоф.

Три минути по-късно Алберто Морено бе намерен в наказателното поле и крайният бранител отправи изстрел в близкия ъгъл, но топката не намери целта. Малко след това Пако Алкасер се възползва от грешка при изнасянето на топката от страна на защитата на "червените дяволи", но и нападателят стреля неточно.

В началото на второто полувреме двамата вратари се отчетоха с добро прочитане на ситуациите и излязоха, за да пресекат извеждащи подавания зад гърба на защитите.

В 112-ата минута Виляреал имаше добра възможност, след като Франсис Коклен свали с гърди към Жерар Морено, но изстрелът на халфа ръката на Фред, но главният съдия Клеман Тюрпен с помощта на ВАР реши, че не трябва бъде отсъден наказателен удар. По-рано в ситуацията "червените дяволи" имаха претенции за нарушение срещу Скот МакТомини.

До края на второто продължение играта бе често накъсвана след извършването на нарушения и това не водеше до опасности пред двете врати.

22:00 / ВИЛЯРЕАЛ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 1:1
1:0 Жерар Морено 29'
1:1 Единсон Кавани 54'

При дузпите:
2:1 Жерар Морено
2:2 Хуан Мата
3:2 Дани Раба
3:3 Алекс Телеш
4:3 Пако Алкасер
4:4 Бруно Фернандеш
5:4 Алберто Морено
5:5 Маркъс Рашфорд
6:5 Дани Парехо
6:6 Единсон Кавани
7:6 Мои Гомес
7:7 Фред
8:7 Раул Албиол
8:8 Дан Джеймс
9:8 Франсис Коклен
9:9 Люк Шоу
10:9 Марио Гаспар
10:10 Аксел Туанзебе
11:10 Пау Торес
11:11 Виктор Линдельоф
12:11 Херонимо Рули
12:11 Давид Де Хеа


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жълтата подводница

    29 1 Отговор
    Защото такааааааа
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Давид

    59 1 Отговор
    Смаза Голиат.Виляреал,градче с 50 000 жители до Валенсия.Браво на "жълтите подводничари".
  • 4 Христо

    38 3 Отговор
    Юнайтед ,пак се подхлъзнаха...Бухахахаха
  • 5 Чичо

    25 2 Отговор
    Де са им феновете на МУ уу, дето разправяха как ще отнесат е отнесоха го
  • 6 Брей

    11 27 Отговор
    Много важно не гледам тъпия футбол загуба на време.

    Коментиран от #9

  • 7 Българин

    26 3 Отговор
    Торпилираха гдните инглизи!
  • 8 ЕКСПЕРТА

    34 1 Отговор
    ОТБОРНИЯТ ДУХ ПОБЕДИ ГЪЗАРИЯТА
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Нямам Срам

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "19 Минути.бг":

    И това какво общо има с мача ?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 22рата дузпа

    8 1 Отговор
    Дузпите бяха 22. Някой пак е заспал журналя
  • 25 Пелето

    8 9 Отговор
    ,,Левски,, ще отнесе и двата отбора!!! ,, Левски,, е световна класа !!!!Оле!!!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Брей

    3 9 Отговор

    До коментар #18 от "ААА":

    Аз не гледам никакъв спорт . Загуба на време . Има къде по интересни неща за гледане .
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Гост

    5 7 Отговор
    Преди години имах съсед луд фен , на футбола .Добре, че се премести то викове и крясъци . Тропане пиянски изцепки , че пиеше яко . Човек не можеше да погледа някой филм или нещо друго на спокойствие . На тоя само това му беше в главата . Нищо друго не го интересуваше . Когото види и гледали мача .
  • 34 Само ЮНАЙТВД

    2 6 Отговор
    Да го ду...е всички вашите мизерни отборчета къде са ..... само ЮНАЙТЕД пред компютъра всички сте разбирачи
  • 35 запалянко

    7 1 Отговор
    Къде са ви редакторите, то още заглавието ви не е вярно "След невероятна драма с 21 дузпи Виляреал триумфира в Лига Европа", дузпите бяха 22, а 21 с попадение. Честито на Виляреал!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Сър

    1 3 Отговор
    Глори, Глори Ман Ютд....MUFC е европейски колос и Гранд със милиони, може и милиард фенове по света, докато тези жълтурковци са си и ще си останат един мижав отбор. Това ще има остане за 400 години.

    Коментиран от #38

  • 38 Диего Форлан

    1 1 Отговор

    До коментар #37 от "Сър":

    Ох че ми у хубавоооооо, големия отбор МЮ, язък за лудата пара дето плащат, който си иска той си ги бие, надути бозави албионци.....сега и на европейското ще ги видите какви бастуни са....ще им скъсат шортите от бой ...Поздравления Виляреал !!
  • 39 ФЕНА

    1 0 Отговор
    АБЕ ТИЯ ЖЪЛТИТЕ ИГРАХА ЦЯЛОТО ВРЕМЕ ДА СТИГНАТ ДО ДУЗПИТЕ , А МАНЮ ПРОСПАХА 120 МИН.ВРЕМЕ ,ТИЯ ХИТРЕТЦИ АЛФОНСО ПЕДРАЗА И УНАЙ ЕМГОМЕРИ ДОКОПАХА КУПАТА ,И МЯСТО В ШЛ, И МАЧ ЗА СУПЕРКУПАТА