Last news in Fakti

8 Юни, 2021 18:15 1 625 3

Словенка се класира изненадващо за полуфиналите на Ролан Гарос

  • бадоса-
  • зиданшек-
  • ролан гарос-
  • полуфинал-
  • изненада-
  • постижение

Тамара Зиданшек победи испанката Паула Бадоса със 7:5, 4:6, 8:6

Словенка се класира изненадващо за полуфиналите на Ролан Гарос - 1
Снимка: БГНЕС

Тамара Зиданшек записа историческа победа на „Ролан Гарос“, след като победи испанката Паула Бадоса със 7:5, 4:6, 8:6 на четвъртфиналите. Така 23-годишната Зиданшек стана първият словенски тенисист, достигнал до полуфинал на турнир от Големия шлем. В спор за място на финала тя ще играе срещу победителката от мача между Елена Рибакина и Анастасия Павлюченкова.

Бадоса започна мача по-силно и спечели първите три гейма. След това Зиданшек подобри представянето си и световната №85 успя да вземе първия сет.

Вторият сет беше изключително равностоен, но Бадоса взе психологическо предимство и с един пробив повече в своя полза успя да изравни резултата.

Сривът при Зиданшек продължи и в началото на решителния сет. Испанката направи пробив в първия гейм, който след това затвърди. Словенката върна брейка в четвъртия гейм и след това всяка печелеше подаването си.

Крайният изход в мача беше решен едва в 12-ия гейм на третата част, когато Зиданшек стигна до два мачбола и успешно се възползва от втория, за да стигне до историческата победа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нашия

    4 0 Отговор
    изненадващо е класирането и само за тези които не се интересуват от тенис-за другите е по-скоро нормално....не че беше лесно
  • 2 хаберих

    1 0 Отговор
    Тами Зиданшек записа историческа победа на „Ролан Гарос“,а наш Гришко пак паднал по лице.
  • 3 кастроли

    0 0 Отговор
    Сладката полякиня Ига Швьонтек също се е класирала на 1/4 финала. Тя надигра Мартичка Костюк с 6:3 и 6:4.