Last news in Fakti

12 Юни, 2021 10:55 2 297 6

Надал призна: Джокович заслужаваше да спечели

  • рафаел надал-
  • новак джокович-
  • ролан гарос

Матадора за пореден път доказа, че е спортсмен и уважава труда и качествата на съперниците си

Надал призна: Джокович заслужаваше да спечели - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Като истински шампион прие отпадането си на полуфиналите на Откритото първенство на Франция Рафаел Надал. Испанецът, който е 13-кратен шампион на "Ролан Гарос", допусна поражение в четири сета от сърбина Новак Джокович, като то бе едва третото му на кортовете в Париж от дебюта му през далечната вече 2005 година.

На пресконференцията след мача Надал каза, че Джокович напълно е заслужил успеха с представянето си, като за 20-кратния шампион в турнирите от "Големия шлем" това бе първо поражение в 116 мача на клей във формат 3 от 5 сета, в който той губи, след като е взел първия сет.

"Вярно е, че условията за игра се промениха с настъпването на нощта и настилката стана по-бавна. Започнахме мача при много топло време и високо отскачане на топката. Но с идването на нощта ситуацията започна да се променя. Топката отскачаше по-малко и имаше по-малък топспин. Това бе в полза на Джокович. Но това няма никакво значение. Така е в тениса. Играчът, който се нагоди към условията по-добре, заслужава да спечели. Няма никакво съмнение, че той заслужаваше тази победа", обясни Надал на пресконференцията след мача.

"Понякога печелиш, понякога губиш. Опитах се да дам най-доброто, на което съм способен. Може би днес не бе най-добрият ден за мен на корта. Въпреки че се борих и че положих значителни усилия, позиционирането на ударите ми не бе ефективно. Срещу играч като Джокович, който удря топката рано, не можеш да си позволиш да го оставяш да играе от позиция. Става много трудно. Въпреки това имах шанс да взема третия сет при 6:5, а той трябваше да изпълнява втори сервис. Но това е. Всичко може да се случи в един момент. Грешки като моята се случват. Но ако искаш да печелиш, нямаш право на подобни грешки. Това е. Поздравявам Новак. Получи се добър мач. Опитах да дам най-доброто от себе си, но просто днес не бе моят ден", добави разочарованият испанец, който призна, че сега ще се прибере при семейството си за кратка почивка преди стартиращия в края на месеца турнир "Уимбълдън".


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Sometimes win

    15 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Понякога печелиш, понякога губиш

    Е, нашия го е казал доста преди теб: "Съмтаймс уин..."
  • 2 Битка на

    22 0 Отговор
    Титаните - Respect!
  • 3 нашия

    12 9 Отговор
    малко скърцаше със зъби докато ги говореше тия заучени фрази....днес разбра че е "пътник"...няма повече шлемове няма вече номер 1......пенсиядокументите му за пенсия ги прие Зверев а Джоката ги подписа
  • 4 JEFF

    11 9 Отговор
    Рафа е велик.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 нашия

    12 4 Отговор

    До коментар #4 от "JEFF":

    но не най-велик....
  • 6 И по тази

    11 2 Отговор

    До коментар #4 от "JEFF":

    причина има само една проверка за допинг в кариерата му на "щатен велик"... Разбира се, да си руснак, те дисквалифицират и когато нямаш допинг, но за "нашите велики" правилата са други. Впрочем - кой е победителят и защо няма информация за неговите думи на пресконференцията?