Last news in Fakti

12 Юни, 2021 17:40 2 414 15

Вили Вуцов е песимист за милионите на Диксън

  • велислав вуцов-
  • вили вуцов-
  • левски-
  • джоузеф диксън

"Тази година е една идиотска година", заключи бившият треньор на Левски

Вили Вуцов е песимист за милионите на Диксън - 1
Снимка: БГНЕС

Обещанието британският бизнесмен Джоузеф Диксън да инвестира 250 млн. долара в "Лeвски" звучи красиво, но нереалистично на този етап. Това е мнението на бившия треньор на клуба - Велислав Вуцов.

На пресконференция преди дни англичанинът заяви, че е готов да подпомогне "сините" финансово.

Както е известно, от началото на 2020 г. клубът се издържа предимно с дарения от фенове и продажба на билети.

Това се случи, след като подкрепата си за "Левски" оттегли основният спонсор - компания за лотарийни игри, собственост на бизнесмена с няколко обвинения от българската Прокуратура Васил Божков.

"Аз не съм запознат много добре, не съм наясно. Мисля, че много хора не са наясно, пък интерпретират, дават крайни, гадателски мнения. Там ситуацията я знаят много малко хора. Те трябва да си направят ясно и точно сметката дали това, което казват, ще се случи или не. Защото, ако не се случи, нещата в никакъв случай няма да са добри за тези хора, за публиката. Тази година е една идиотска година. Не само, че не се случи нищо позитивно, а се случиха много негативни неща. Като отвориш статистиката, виждаш 7 антирекорда в историята на "Левски"? Кому беше нужно? Да се изкара тази година и да се говори, че правим опит да се спасим. Не се спасяваме! Ние се спасяваме, ако знае, че от тази точка трябва да отиде до тази точка. Аз не виждам плана", заяви Вуцов в предаването "Тази събота" на bTV.

Диксън заяви още, че иска да инвестира в инфраструктурата и на мястото на стадион "Георги Аспарухов" да построи модерно спортно съоръжение и търговски център. До сега обаче той не се е свързал със съответните институции, които трябва да разрешат подобна реконструкция.

"Не съм на 100% убеден. И много хора, ветерани, хора с опит, които седят на "Герена", са песимисти такова грандиозно събитие да се случи. Не е реално. Дай Боже да се случи. Не искам утре да се случи и да кажат: "Този отиде там и каза, че няма да се случи!". Като приказка стои малко по-тежко, отколкото е реалистично да се случи. Преди години направихме една глупост - отидохме и съборихме Сектор "А", направи се нещо, което в никой случай не е добро, защото не е завършено. И тези пари седят като дълг на клуба. Да не се случи същото? Доста е хипотетично някой от общината да сложи подпис да се събори стадион и да се прави в парка мол", коментира Вуцов.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не се протеснявай

    23 2 Отговор
    Нищо няма да стане! Кьорфишеци са това!
  • 2 Диксън

    14 1 Отговор
    Ще ви строя нов стадион с козирка в Сухата река.

    Коментиран от #8

  • 3 ВИЛИ ВУЦОВ ДА СИ СТИСКА КИНТИТЕ

    6 7 Отговор
    Под ДЮШЕКА.ЛВЕСКИ Е ОКРАДЕН И ФАЛИРАЛ.ТОА АНГЛИЧАНИН НЯМА ДА ЗИМА ПАРИ ОТ НАРОДА НИ И ОТ ВУЦОВ.КВОТО И ДА НАПРАВИ СЕ ША ДАДЕ ШАНС НА ЛЕВСКИ.ВУЦОВ Е ПИЯВИЦА НИИИИИЩО НЯМА ДА ИЗВАДИ ОТ ДЖОБА СИ ЗАТОВА ДА МЛЪКВА.ДА ЗАТВАРЯ УСТИЧКАТА СИ.
  • 4 Давид

    24 1 Отговор
    Кой ще инвестира 250 000 000 в тази кочина. Такива инвеститори само крадът. Не шашавета народа :)
  • 5 ВЕН

    12 0 Отговор
    Вили , какво се чудите от къде ни дойде това ? Не може да изкараш сто и да харчиш хиляда . В България отборите харчат много повече от колкото могат да си позволят . Как може да си потънал в дългове и да купуваш скъпи футболисти от други държави ? Всички отбори си имат собствени ДЮШ , развивайте ги тези момчета , хем е по евтино и допринася за развитието на футбола в страната.
  • 6 Да мислят

    8 1 Отговор
    добре, какво подписват, но имайки предвид бизнес културата и финансовата неграмотност на собствениците/директорите на ФК Левски, не бих се очудил, ако се случи точно така: "някой от общината да сложи подпис да се събори стадион и да се прави в парка мол"... Такава схема преди 6 месеца (откогато са "преговорите") можеше да се прави само с участието на тиквата или с одобрението на тиквата (при условие, че не участва). The Magnitsky akt ги върна в изходно положение, но с десетки хиляди направени разходи... ВСИЧКО Е Пунта Мара и тиквата го знае. Предстои да го узнаят и феновете на Левски. Според мен, опитват да отложат цунамито за след изборите, защото ако се разбере истината преди това - "жална им майка", както казва героят на Т. Колев в "Опасен чар" и ге.п няма да вържат и 15 %.
  • 7 Чичо

    6 1 Отговор
    Туй са милиардите на бацо бре ама те в шкафче и ги дава чрез тоя
  • 8 Ха ха ха🤣

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Диксън":

    "Кога?" - "друг път"...
  • 9 Behemoth

    8 0 Отговор
    Е ,че то има ли такава инвестиция в България въобще.... ха-ха....това е някакво фентъзи с дракони и уфце....
  • 10 Левски завинаги

    4 2 Отговор
    Такива проекти се реализират в развитите държави. Те се случват главно поради факти, че там футбола е превърнат в индустрия, голям печеливш бизнес. Инвестират се пари, но има възвръщаемост. Пълни стадиони, продажба на фен артикули, концерти и други маркетинг активности. Кой сериозен инвеститор ще инвестира стотици милиони в тази несигурна ситуация. Моето мнение е, че единствения вариант е “шишко” да иска чрез поставено лице да изпере парите. Знаел е предварително, че ще има проблеми с “ Магнитски”, продаде всичко което има и се намира Диксън. Дано не съм прав, защото ми е болно да гледам Левски в това състояние.
  • 11 гост

    6 1 Отговор
    На тоя само където на челото му не пише льохман.

    Коментиран от #12

  • 12 ♓♑♐♏♎♍♉♊

    0 4 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    АМА ТИ КАК ГО ПРОЧЕТЕ♌
  • 13 ЛЮ ЛЮ

    0 2 Отговор
    НАЙ_ДОБРЕ Г_Н БРЕЙКОВ ДА РАЗИГРАЕ НА ТЪРГ КЪРПАТА С КОЯТО СИ БЪРШЕ ....ПРОЖЕКТОРА И С ПАРИТЕ ДА ФИНАНСИРА ЛЕВСКИ👑
  • 14 ФАКТ

    3 0 Отговор
    ...този англичанин е казал че ще финансира левски..с идеята основно да се построи ново стадион..чудя се само с какво това ще помогне на левски да стане по добър отбор....ако ще и златен стадион да направят със златни трибуни пак ще си ходят 100 човека..защото хората ходят да гледат футбол..а да се радват на стадиона..а левски не играе футбол..и това не се отнася само за левски..като изключим Лудогорец..другите ни отбори са пълна трагедия..те не играят футбол..а някаква игра която бегло наподобява футбол..да не говорим че всички футболисти са някакви връзкари или синчета на милионери..а от такива смешници футболист няма как да излезе...а тази тенденция вече доста време продължава..и тя не е сам ов футбола..но навсякъде е така..всичко е въпрос на пари и връзки....никой не го интересува качества...интелект..образование..тези неща се обезцениха..трябва просто да имаш пари и познати..пък ако ще за нищо да не ставаш...просто корупцията и шуробадженащината се е впила навсякъде..,и наситина се надявам след изборите нещата да се променят драстично ..поне се надявам..защото ако не се промени..много скоро държава няма да имаме..а и хора също...просто на хората им писна от тази просташка държава....всичко ама всичко в нея е с главата надолу...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.