Last news in Fakti

18 Юни, 2021 11:10 3 569 2

„Новината, която не искахме да съобщим”: отиде си една от легендите на Юве

  • джампиеро бониперти-
  • бониперти-
  • ювентус-
  • легенда-
  • почина

На 92 години си отиде един от най-великите футболисти, които тази игра познава

„Новината, която не искахме да съобщим”: отиде си една от легендите на Юве - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

„Това е новината, която не искахме никога да съобщаваме”. Така италианският футболен колос Ювентус съобщи за смъртта на една от легендите си – Джампиеро Бониперти.

На 92-годишна възраст Бониперти е починал в болница в Торино, съобщиха от клуба. Само след няколко дни той трябваше да навърши 93 години. Джампиеро Бониперти е едно от най-големите имена в богатата история на най-успешния италиански отбор – Ювентус. Бониперти прекарва цялата си игрална кариера в Ювентус, спечелвайки пет титли на Италия между 1950 и 1961 г.

Той беше част от един от най-емблематичните отбори в историята на италианския футбол и сформира „Вълшебното трио“ с Джон Чарлз и Омар Сивори. Негови са думите, превърнали се в мото на Ювентус: „Победата не е важна за Ювентус. Тя е единственото, което има значение”. Бониперти беше и почетен президент на Юве. Той е вторият най-резултатен футболист в историята на „Старата госпожа”. За националния отбор на Италия има осем гола в 38 мача. Наричан беше „елегантният капитан“ и „сеньор футбол“ заради майсторската игра, предаността му към клуба и огромния му авторитет сред играчи и публика.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Acmilan

    5 0 Отговор
    Бог да го прости ..Малдини има пет шампионски лиги ..
  • 2 Бурмата

    4 2 Отговор
    Бог да го прости,
    Млад човек, в разцвета на силите си. Какво са 92 години