Last news in Fakti

25 Юни, 2021 15:07 1 845 2

Звезда на женския тенис огорчи феновете си

  • симона халеп-
  • контузия-
  • уимбълдън

"С голяма тъга съобщавам, че се оттеглям от "Уимбълдън", тъй като травмата ми в прасеца не е напълно отшумяла", заяви Симона Халеп

Звезда на женския тенис огорчи феновете си - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Румънката Симона Халеп, която заема трето място в световната ранглиста по тенис при жените, отказа участие на започващия в понеделник трети турнир от "Големия шлем" - "Уимбълдън", съобщиха организаторите.

29-годишната Халеп, която през 2019 година спечели най-престижния турнир на трева в света на тениса, все още не е възстановена от контузията си в прасеца. Румънката получи травмата по време на мача си с Анжелик Кербер на турнира в Рим в средата на май и трябваше да пропусне и Откритото първенство на Франция.

"С голяма тъга съобщавам, че се оттеглям от "Уимбълдън", тъй като травмата ми в прасеца не е напълно отшумяла", заяви Халеп.

"Дадох всичко от себе си, за да бъда готова за "Уимбълдън", особено след като имам такива невероятни спомени като тези отпреди две години. Бях развълнувана от възможността да изляза на тези красиви кортове в ролята на защитаваща титлата си. За съжаление тялото ми не се кооперира със съзнанието ми. Разстроена съм, че трябва да взема това решение. Настоящият период е труден за мен, но да трябва да пропусна и два турнира поред от "Големия шлем" прави ситуацията още по-трудна и физически, и психически", допълни Халеп.

По-късно днес е жребият за основната схема на турнира, а мачовете от първия кръг започват в понеделник, 28 юни.

През 2020 година "Уимбълдън" не се проведе заради пандемията от COVID-19.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    0 1 Отговор
    Ай кви цомби имаше симончето:)
  • 2 майстор

    5 0 Отговор
    Много е сладка Симонка,дано мацето да се оправи и да я гледаме на Ю ЕС оупън. На турнира на USTA. Симончето ако играе срещу наш Гришок,ще го накълца на жулиенчета.