Last news in Fakti

26 Юни, 2021 11:57 1 264 0

Бивш футболист на Лудогорец хвана окото на Зенит

  • лудогорец-
  • зенит-
  • швиерчок-
  • пяст гливице

Руският гранд има интерес към Якуб Швиерчок

Бивш футболист на Лудогорец хвана окото на Зенит - 1
Снимка: БГНЕС

Вече бившият футболист на Лудогорец Якуб Швиерчок може да направи голям скок в кариерата си. Полският национал, който беше част от състава на “Дружина полска” на Евро 2020, е попаднал в трансферните планове на Зенит. Очаква се скоро питерци да излязат с конкретна оферта към Пяст Гливице за правата на 28-годишния нападател.

Швиерчок не успя да се наложи в Разград и през миналия сезон игра под наем в родината си. С екипа на Пяст Гливице той наниза 15 гола в Екстракласата, а наскоро клубът активира опцията за откупуването му и плати на Лудогорец 1 млн. евро. Сега поляците ще вземат поне тройно повече, ако се стигне до сделка със Зенит.

Швиерчок е юноша на Краковия, като е играл още за Полония (Битом), Кайзерслаутерн, Завиша (Бидгошч), Гурник (Лечна), ГКС Тихи и Заглебие (Любин). На Евро 2020 той записа общо 29 минути в мача срещу Швеция, когато негов гол беше отменен.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА