Last news in Fakti

11 Август, 2021 10:46 2 081 3

Плевен посрещна подобаващо олимпийските шампионки Ивет Горанова и Стойка Кръстева (СНИМКИ)

  • кръстева-
  • горанова-
  • поздравления-
  • олимпиада-
  • медал-
  • злато-
  • бокс-
  • карате-
  • плевен-
  • посрещане-
  • празник

"Този медал принадлежи на Плевен и на България”, заяви Ивет Горанова

Плевен посрещна подобаващо олимпийските шампионки Ивет Горанова и Стойка Кръстева (СНИМКИ) - 1
Снимка: БГНЕС

Плевен посрещна с грандиозно тържество на площад "Възраждане" олимпийските шампионки от Токио Ивет Горанова и Стойка Кръстева и техните треньори тази вечер.

"Този медал принадлежи на Плевен и на България”, заяви каратистката Ивет Горанова пред хилядното множество.

Тя припомни, че нейният път в спорта е започнал от Плевен и се поклони с благодарност към всички, които имат принос за нейното израстване.

"Посветих медала си на своя треньор, с който ни очакват още много нови предизвикателства”, допълни тя. - Спортният клуб ни изгражда като личности, затова призовавам да се строят модерни и съвременни зали за подготовка”, подчерта в словото си Ивет.

"Този медал е за България и за българския народ”, заяви боксьорката Стойка Кръстева. - Хубаво е да се обединим като нация, да си подадем ръка и заедно да преборим всяка трудност, за да може България да бъде прекрасно място, а децата - да спортуват”, добави тя.

“Със сигурност спортът взема, но и дава много - следвайте мечтите си и не се предавайте - те ще станат реалност”, изтъкна златната медалистка и не пропусна да благодари за подкрепата на своя съпруг Борил Кръстев.

Кметът на Плевен поздрави шампионките и ги закичи с лаврови венци. В словото си той подчерта, че спортът трябва да бъде държавна политика, да се строят спортни зали и стадиони, защото спортът е и източник на патриотизъм, който стимулира за успехи и дава път в живота, пример, който следват поколенията.

Прозвуча химнът на България, народни песни и танци огласиха площада, а на големи екрани бяха припомнени най-важните моменти от олимпийските победи на шампионките. Специално за тях прозвучаха "Моя страна, моя България" и "Песен за Плевен" - архивни записи в изпълнение на легендарния Емил Димитров, роден в Плевен. Златните медалистки бяха посрещнати с пита и мед, а на финала двете се хванаха на хорото на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци, след което в небето над храма-мавзолей "Свети Георги Победоносец" изгря пищна заря. Историческият паметник грейна в цветовете на националното знаме.

Еуфорията на площада продължи до късно вечерта. Виждаха се много деца от спортните клубове, дошли специално да се доближат до победителките, да се снимат и да си вземат автографи. Плевен дълго ще помни това многолюдно и вълнуващо тържество, посветено на своите победителки от олимпийските игри в Токио.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пурко

    4 0 Отговор
    Само Напред и Нагоре! Позравления и адмирации за Златните Мъжки Момичета на България! Срам за татуираните, епилирани, надупчени с пиърсинг и щракащи с пръсти по чалготеките мЪжленца!
  • 2 БРАВО

    1 0 Отговор
    БРАВО НА ДЕЦАТА И НА ТЕХНИТЕ ЕКИПИ В ПОДГОТОВКАТА ИМ,...
    няма ли т.н. бизнесмени да се размърдат и те да дарят нещо за спорта,.. било зала, съоръжения или екипи... Какво са за тях парите, щом за 400 000 подаряват МПС на келешите си
  • 3 2loop

    1 0 Отговор
    Кво диреше едната при боко преди това?