Last news in Fakti

13 Август, 2021 23:31 2 038 1

Байерн Мюнхен не успя да започне с победа в Бундеслигата

  • борусия мьонхенгладбах-
  • байерн мюнхен-
  • бундеслига-
  • равенство-
  • левандовски-
  • плеа

Шампионът на Германия стигна само до равенство срещу Борусия Мьонхенгладбах

Байерн Мюнхен не успя да започне с победа в Бундеслигата - 1
Снимка: БГНЕС

Шампионът Байерн (Мюнхен) стартира сезона в Бундеслигата с равенство 1:1 като гост на Борусия (Мьонхенгладбах). Двубоят се изигра пред 23 000 зрители и предложи интересно зрелище, като и двата отбора могат да съжаляват, че не са стигнали до победата. Голът за домакините отбеляза французинът Аласан Плеа в 10-ата минута. В края на първата част Роберт Левандовски изравни.

Двубоят започна силно за домакините, като в четвъртата минута Борусия можеше да открие резултата след удар на Патрик Херман от границата на наказателното поле. В петата минута нова ситуация едва не доведе до гол във вратата на Мануел Нойер, когато след контраатака отново Херман се озова в добра позиция в наказателното поле, но предпочете да комбинира, вместо да стреля.

Така се стигна до 11-ата минута, когато Борусия се възползва от грешка при изнасянето на топката от баварците. Алфонсо Дейвис загуби топката, тя попадна в Ларс Щиндъл, който комбинира с Херман. Така тя се озова у френския нападател Аласан Плеа, който с удар с левия крак направи Нойер безпомощен.

Силната игра на Борусия продължи, но постепенно Байерн изравни играта и на свой ред погледна към вратата на домакините. В 37-ата минута защитникът Йосип Станишич имаше шанс да изравни за Байерн, но Ян Зомер отрази удара му.

Играта на Байерн се подобряваше с наближаването на края на първото полувреме и закономерно се стигна до изравняване на резултата. Това се случи в 42-ата минута, когато след подаване от Кимих дежурният голмайстор на баварците Роберт Левандовски изравни.

След почивката Байерн упражни силен натиск, но стражът на Борусия Зомер отрази последователно удари на Сане и Левандовски. Най-доброто голово положение за домакините дойде в 70-ата минута, когато след удар на Щиндъл Нойер изчисти топката в ъглов удар.

С наближаването на края на срещата Борусия заигра по-добре. Четвърт час преди края влезлият като резерва Маркюс Тюрам направи голям пропуск, когато беше изведен сам срещу стража на баварците Нойер.

Десетина минути преди края играчите на Борусия на два пъти имаха претенции за дузпа, като в основата на ситуациите беше Маркюс Тюрам, но реферът не посочи бялата точка. Това предизвика бурна реакция от страна на треньора на домакините Адолф Хютер, който получи жълт картон.

До края на мача и двата тима имаха възможност да стигнат до победата, но не се възползваха от положенията си. В самия край Кимих стреля доста неточно и така резултатът се запази и в крайна сметка равенството се запази.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    1 0 Отговор
    "Браво" на съдията,че не свири две очевадни дузпи за "Борусия"!👹👍