Last news in Fakti

16 Август, 2021 15:45 7 324 6

Страшно разкритие! Герд Мюлер починал в адски мъки

  • мюлер-
  • смърт-
  • деменция-
  • мъки-
  • легенда-
  • съпруга-
  • разкрития

В продължение на 15 дни знаменитият голаджия не е приемал никаква храна и течности

Страшно разкритие! Герд Мюлер починал в адски мъки - 1
Снимка: БГНЕС

Легендарният германски футболист Герд Мюлер, който почина вчера на 75-годишна възраст, е преживял изключително мъчително последните две седмици от живота си, разкри "Билд". В продължение на 15 дни знаменитият голаджия не е приемал никаква храна и течности. Той е бил настанен в старчески дом, където всеки ден е посещаван от своята съпруга Уши. В последните 6,5 години Мюлер беше поразен от тежките последици на деменцията.

Болестта постепенно взима контрол над тялото на Бомбардировача на нацията, след като в началото на 2015 г. публично обявява, че е страда от неврологичното заболяване.

"Той е щастлив, когато отивам при него, но не се натъжава, когато си тръгвам от неговата стая. Дъщеря ни Никол също често го посещава. Визити правят и старите му приятели Юп Хайнкес и Херман Герланд“, обяснява Уши през 2017 г.

Много по-страшен е нейният разказ пред „Билд“ в началото на ноември 2020 г., когато Герд Мюлер навършва 75 години.

"Яде съвсем малко, почти нищо. Трудно преглъща. Лежи на леглото почти цял ден и има само няколко будни моменти. Прекрасно е да виждам очите му отворени, дори и това да е само за момент. Понякога успява да отговори с „да“ и „не“ чрез мигане. Единствено понякога отваря устата си и му давам пюре“, заявява тогава съпругата на Мюлер.

Когато в края на сезон 2020/21 Роберт Левандовски вкарва 41 гола в рамките на германския шампионат и така подобрява рекорда на Герд Мюлер от 40 попадения за едно първенство, Уши отива при съпруга си, за да му каже.

"Казах му, че рекордът, с който много се гордееше, е бил подобрен. Повторих това няколко пъти, но той не реагира по никакъв начин. Все едно мен ме нямаше и не говорех на него. Просто си легна и заспа“, разказва Уши Мюлер.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    16 6 Отговор
    Пълни глупости!Беше болен от Алцхаймер и въобще не е осъзнавал какво се случва през последните 2-3 години.🐵🐵🐵
  • 2 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    ЖУРНАГЪЗОВЕЦ ---НЕ МОЖЕ В ГЕРМАНИЯ ДА УМРЕШ В "АДСКИ МЪКИ "!!!!!!!!!!
  • 3 кочо

    4 2 Отговор
    ЗА ВСИЧКО Е ВИНОВЕН ДОПИНГА И АЛКОХОЛА.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Дино

    2 3 Отговор
    А дали имат някаква роднинска връзка или само имат едни и същи фамилии?
    Не съм живял по времето на Герд,затова и не познавам играта му,но много съм чувал за него.
    Казват бил гюмеджия на предни позиции и затова вкарвал много голове,за разлика от днешните голмайстори като Кр.Роналдо,Л.Меси,Р.Лукаку,Е.Холанд,К.Мбпапе и други които тичат и се раздават на теренът.
    Дали е бил такъв Герд Мюлер,някой по-стар да каже!
  • 6 Крум

    5 0 Отговор
    Тогава стилът на игра беше такъв. Герд Мюлер беше нападател тип "таран". Никога не обработваше топката в наказателното поле. Докопаше ли я, светкавично стреляше. Обясненията му бяха, че в наказателното поле пространството е малко, гъстотата голяма и всяко забавяне променя светкавично ситуацията. Беше нисък, с набито и изключително здраво тяло. Сравняваха краката му с бетонни колове. Защитниците, които играеха грубо с него вечно се оплакваха, че ритайки го по краката контузии получаваха те, не той. Наричаха го баварската мечка Светла му памет.