Last news in Fakti

22 Август, 2021 14:25 3 851 3

Тежка диагноза за легенда на Ливърпул

  • тери макдермът-
  • ливърпул-
  • деменция

69-годишният Тед Макдермът има първите стадии на деменция

Тежка диагноза за легенда на Ливърпул - 1
Снимка: liverpoolfc.com

Ливърпул съобщи, че един от най-големите играчи в историята на клуба - Тери Макдермът, страда от деменция.

Халфът помогна на "червените" да спечелят три купи на европейските шампиони, една Купа на УЕФА, четири шампионски титли на Англия и две Купи на Лигата. Той бе избран и за футболист на годината от Асоциацията на професионалните футболисти през 1980 година.

69-годишният Макдермът, който има 25 мача за националния отбор на Англия, призна, че има първите стадии на деменция, които са установени след тестове в болница.

"Трябва да продължа и ще го направя. Това е начинът, по който съм бил възпитан. Не съм получил нищо лесно. Не се страхувам да се боря, а както виждаме има много бивши футболисти, които са в по-лошо състояние от моето. Броят на бившите играчи, които са диагностицирани с деменция или Алцхаймер, е плашещ", сподели Макдермът в комюнике, разпространено от Ливърпул.

Неговото признание идва броени дни след това на легендата на Манчестър Юнайтед Денис Лоу, който бе диагностициран с Алцхаймер. Преди няколко месеца същата диагноза получи и световният шампион с Англия Боби Чарлтън.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жалко

    3 0 Отговор
    Това е живота....
  • 2 СВД

    5 4 Отговор
    Деменция, деменция, но сигурно си спомня! Велинов, Йончев, Ружди Керимов и Джевизов!
  • 3 Ливърпулчо

    1 1 Отговор
    6 пъти Европейски шампион !
    Най големите ! Долу гербавите нискочели плужеци !