Last news in Fakti

17 Август, 2021 16:45 1 251 2

Розберг: Трябваше да стана много по-агресивен, за да победя Хамилтън

  • розберг-
  • хамилтън-
  • промяна-
  • агресия-
  • победа-
  • титла-
  • формула 1-
  • mercedes

"Имаше моменти, когато хората казваха, че съм твърде добър, за да победя безмилостния ми съотборник в Mercedes", разкри световният шампион във Формула 1 за 2016 година

Розберг: Трябваше да стана много по-агресивен, за да победя Хамилтън - 1
Снимка: БГНЕС

Световният шампион във Формула 1 за 2016 година Нико Розберг разкри по какъв начин той е променил своя манталитет, за да може да победи съотборника си Люис Хамилтън след две поредни загубени титли през 2014 и 2015.

Доминацията на Mercedes в началните години на турбо-хибридната ера във Формула 1 на практика гарантира, че Хамилтън и Розберг ще бъдат недостижими в спора за титлата и той ще бъде решен помежду им. Първите две битки бяха спечелени от британеца, който надви своя съотборник и в първата им година като съотборници през 2013, преди през 2016 Розберг да преоткрие себе си и да нанесе единственото поражение на Хамилтън в турбо-хибридната ера.

Сега германецът разкри, че се е заключил в хотелската си стая след загубата на титлата през 2015. Именно в този момент той е променил своя манталитет и е решил да стане по-агресивен на пистата, като точно това му е позволило да стане световен шампион.

"Имаше моменти, когато хората казваха, че съм твърде добър, за да победя безмилостния Люис. Загубих от него в три поредни години и това беше болезнено. Заключих се в една хотелска стая. Там си припомних, че това е възможност да започна да натискам, дяволски да натискам. Това просто подобри моята мотивация, моят фокус и станах шампион“, заяви Розберг пред Times Magazine.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Летя

    4 3 Отговор
    Изобщо не е вярно това Нико! Просто Хамилтън отпадна в няколко състедания, заради гръмнали гуми и двигатели, иначе пак щеше на си втори!Защо не остана да се бориш и в другите сезони, като си толкова силен?
  • 2 Ани

    3 3 Отговор
    Голям шампион си станал ти ....никой не те помни ......Бил си добър ? Кога ???? Верстапен е същият като теб... агресивен и не знае къде де намира, все другите са ви виновни..... Ще духата супата винаги ...докато Хам е на пистата...!!