Last news in Fakti

22 Август, 2021 23:55 2 080 0

Рома сломи Фиорентина на "Олимпико"

  • рома-
  • фиорентина-
  • 3:1-
  • серия а

Жозе Моуриньо дебютира начело на Рома в Серия А с победа, която не дойде толкова лесно

Рома сломи Фиорентина на "Олимпико" - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Рома победи Фиорентина с 3:1 на “Олимпико” в Рим в мач от първия кръг на Серия “А”. Хенрих Мхитарян в 26-ата минута даде аванс на столичани в резултата. В 60-ата минута Никола Миленкович изравни. В 64-ата Жордан Верету бе автор на втория гол за домакините, а в 80-ата отново той направи резултата 3:1. Срещата е официален дебют на новия наставник на “вълците” Жозе Моуриньо начело на тима в Рим и в италианското първенство. През седмицата Рома победи с 2:1 като гост Трабзонспор в първа среща от плейофа за класиране в основната фаза на Лигата на конференциите.

Фиорентина се държеше доста добре на терена, но в 17-ата минута гостите получиха тежък удар, тъй като останаха с 10 души на терена. Полският страж Бартломей Драговски реши да излезе далеч напред, за да пресече подаване към Тами Ейбрахам, но това доведе до падане на английския нападател и нарушение извън наказателното поле, както и до червен картон на вратаря. ТВ повторенията показаха минимален контакт, като Ейбрахам се възползва по най-добрия начин от ситуацията и Рома получи сериозно предимство.

В 24-ата минута халфът Лоренцо Пелегрини пробва удар от движение от опасна за Фиорентина позиция, но на изпълнението му липсваше точност. Две минути по-късно Хенрих Мхитарян изпрати топката във вратата, но попадението първоначално бе отменено заради засада. Арменецът получи топката от Ейбрахам в много удобна позиция пред противниковата врата и с хладнокръвен удар по земя я насочи в мрежата, но голът бе отменен. След консултация на арбитъра с ВАР бе преценено, че защитник на Фиорентина е покрил засадата и голът бе зачетен.

В 34-ата минута Джакомо Бонавентура можеше да изравни резултата, но новият вратар на "вълците" Руи Патрисио направи важно спасяване и не позволи да бъде преодолян от близко разстояние. До края на първата част имаше и други напрегнати моменти пред Руи Патрисио, но до изравнителен гол не се стигна.

Шест минути след паузата Николо Дзаниоло получи втори жълт, съответно червен картон, което вдъхна надежди на Фиорентина, тъй като вече и двата тима бяха с равен брой играчи на терена.

В 55-ата минута сръбската звезда на Фиорентина Душан Влахович имаше доста добър шанс да изравни резултата, след като овладя чудесно топката в наказателното поле на Рома, обърна се и стреля, но Руи Патрисио се намеси брилянтно и спаси. Малко след това и Ерик Пулгар тества Патрисио, а португалецът направи поредното си спасяване в срещата.

Опитите на гостите да достигнат поне до равенство даде резултат в 60-ата минута, когато Никола Миленкович бе изпуснат от защитата на Рома в наказателното поле и с шут отблизо сръбският бранител опъна мрежата зад Руи Патрисио.

В 62-ата минута пък Тами Ейбрахам бе много близо до гол за 2:1, но нападателят уцели напречната греда с глава след подаване на Лоренцо Пелегрини. В 64-ата минута пък бившият халф на Фиорентина Жордан Верету изпрати топката във вратата, но попадението първоначално бе отменено заради засада на Ейбрахам по-рано в атаката. След преглед на ситуацията с ВАР обаче решението бе променено и голът бе зачетен - 2:1 за "вълците".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА