Last news in Fakti

24 Август, 2021 09:18 1 668 12

Камбуров: Благодаря на г-н Жеков за вдъхновението, което ми даде, за да стигна дотук

  • мартин камбуров-
  • берое-
  • рекорд-
  • 253 гола-
  • петър жеков

„Ако някой ми бе казал, че ще стигна до 253 гола и ще изравня голмайстор №1 Петър Жеков, щях да кажа, че е луд“, каза 40-годишният нападател на Берое

Камбуров: Благодаря на г-н Жеков за вдъхновението, което ми даде, за да стигна дотук - 1
Снимка: БГНЕС

Голмайсторът на Берое Мартин Камбуров бе избран за Играч на мача, след като изравни рекорда на Петър Жеков от 253 гола в българския елит и донесе успеха на заралии с 1:0 над Ботев Враца.

„Чувствам се много щастлив. Искам да благодаря на г-н Жеков за вдъхновението, което ми даде, за да стигна дотук. Направи така, че през последните години да мечтая за това. Преди това бе в сферата на фантастиката да стигна до този рекорд. Чувството е уникално. Изпитах чувство, че за първи път играя“, заяви Камбуров.

„Ако някой ми бе казал, че ще стигна до 253 гола и ще изравня голмайстор №1 Петър Жеков, щях да кажа, че е луд. Трябва да имаш качествата и да се трудиш много. Нужно е и постоянство. Това е най-трудното. 15 години винаги съм поддържал един стандарт в България“, добави още той.

„Освен дузпата имах и още две положения. Имаше голямо напрежение и трябваше да си го нося, защото съм свикнал. С Левски имам добра статистика, но не деля съперниците. Следващият мач е с тях и ако играем толкова добре, мога да отбележа. Но няма гаранция, че в този двубой ще ми се получи“, каза нападателят.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Именит

    17 6 Отговор
    Рекорда на Камбуров ще бъде винаги в кавички заради смешното първенство в което е постигнат!

    Коментиран от #9

  • 2 Обединен

    15 2 Отговор
    Не може да се говори за рекорд на Камбуров Трябва да се гледа времето за което е постигнат рекорда.
  • 3 12345

    17 3 Отговор
    Може ли футболните статистици да покажата в колко мача Жеков е вкарал своите голове и съответно в колко мача Камбуров е достигнал техния брой, за да се установи процентно "майсторство". Моля също така да се посочи колко гола на Мартин са от дузпи и колко Жеков е вкарал от дузпи. Камбуров е дузпаджия, а не голаджия.... "Рекордът" му е тиквен и не трябва да се зачита....
  • 4 Пучо Капучо

    10 4 Отговор
    Къде е Камбуров, къде е Жеков? Разликата в класите между двамата е огромна, па куще утре Камбура и едноличен рекордьор да стане. Жеката навремето, ако беше играл в чужбина, нямаше да е по-лош футболист от Стоичков.
  • 5 Гоуст

    11 4 Отговор
    Голмайсторът за всички времена, а... няма нито един гол за България. Това е същия случай като с Димитър Илиев: избран за футболист на годината, без изобщо да беше викан в националния
  • 6 хаха

    7 3 Отговор
    Този от поне 2-3 години си вкарва 90% от головете само от дузпи. по тая логика и Пеле може да стигне, ако продължи до 70г. да "играе"
  • 7 Съдията Дред

    9 2 Отговор
    Само за справка - Жеков се отказа на 31 години.
  • 8 Локомотив

    4 3 Отговор
    Яко замириса на постна ЧОРБА
  • 9 Помнящ

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Именит":

    А първенството по времето на соца не беше ли смешно с двата казионни отбора - Левски и ЦСКА които си менкаха титлата . Борбата беше между военните и милиционерите .
  • 10 антрашпиц

    5 1 Отговор
    Ей Камбур,не заслужаваш на Жеков даже и бутонките да му носиш!!!
  • 11 Подуямие

    5 1 Отговор
    Респект за Камбуров относно спортното дълголетие! Но между него и Петър Жеков няма прилика. Единия ,признат за времето и в Европа с с три обувки ,канен на различни турнири и играл до 30 г.! А другия 40 г. Добър играч но само толкова !
  • 12 Йеронимус БОШ

    1 0 Отговор
    Добре , че не е благодарил и на Бойко Борисов ? Иначе - УСПЕХ , МАРТО !