Last news in Fakti

24 Август, 2021 14:41 3 642 11

Огромна чест за Григор Димитров!

  • григор димитров-
  • топ 20 на най-влиятелните спортисти

Българският топ тенисист попадна в престижна класация

Огромна чест за Григор Димитров! - 1
Снимка: БГНЕС

Най-добрият български тенисист Григор Димитров получи голямо признание, като попадна в Топ 20 на най-влиятелните спортисти в света в момента. Класацията е на спортния сайт Sportspromedia, който е наредил спортистите според няколко критерия, сред които са както личните постижения, така и популярност и харесване сред феновете.

Григор е на престижното 19-о място с 165 точки, колкото имат още американската тенисистка Серина Уилямс, полската звезда на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски, както и непопулярният за европейската публика американски скейтбордист Найджа Хюстън.

В Топ 20 са още звездите на тениса Новак Джокович, Роджър Федерер и Стефанос Циципас, както и футболните идоли Кристиано Роналдо, Лионел Меси, Пауло Дибала, Серхио Рамос, Карим Бензема.

Интересно е, че първата тройка се заема само от жени. На първо място е американската гимнастичка Симон Байлс, определена за безспорно най-влиятелният спортист в света в последните месеци и заради посланията ѝ извън залата. След нея са японската тенисистка Наоми Осака и американската футболистка Ашлин Харис, която е сред най-големите активисти в борбата за правата на хората от LGBTQI общността.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Изненада

    23 2 Отговор
    Когато прочетох последното изречение и гордостта ми се сломи.
  • 3 SH BG

    19 1 Отговор
    Първата заради посланията и, втората ливематер, и третата естествено ЛГБТ... :::)))

    Ха, ха, ха... :::)))
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Не може така

    11 0 Отговор
    Добре, че Григор се движи само с хубави, доказано, жени. Че ако и той беше от тия другите, сигурно щеше да иде в първата тройка и той...
  • 6 Антимилиционер

    6 7 Отговор
    19 място в тази ЛГБТ класация... Де да знам.
  • 7 карамфила

    5 7 Отговор
    "Най-добрият български тенисист Григор Димитров получи голямо признание, като случайно попадна в Топ 20 на най-влиятелните спортисти в света в момента." Хаха хаха ,колко ли му е струвало това вдигане на рейтинга?

    Коментиран от #8

  • 8 лайкучка

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "карамфила":

    Що ма,много си ни е хубаво момчето.
  • 9 джокович

    0 5 Отговор
    И какво му е влиятелното на сакатлъкът?Дал е пари да попадне в някаква класация.Видяхме какви ги върши в Охайо.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Боже Божже

    0 0 Отговор
    Имам едно простичко въпросче. Толкова простичко, че да го разберете и вие дежурните оплюватели в този форум. Когато сутрин се погледнете в огледалото плювате ли и върху огледалото? Съвсем сериозно задавам този въпрос, защото ми се струва, че освен да хейтите и да оплювате друго не знаете. Григор Димитров е симпатяга, правил е страхотни мачове за които и днес се говори и то не от лапацала, а от топ специалисти. Всеки път, когато излезе на корта милиони хора по света чуват името БЪЛГАРИЯ десетки и стотици пъти, сиреч това си е една реклама за страната ни. Вие какво сте направили за България? Какъв ви е проблема бе хора?