Last news in Fakti

25 Август, 2021 17:38 1 917 6

Кошмар за организаторите и феновете на US Open

  • us open-
  • серена уилямс

Стана ясно поредното голямо име, което ще пропусне US Open след отказването на Роджър Федерер, Рафаел Надал, Доминик Тийм и Стан Вавринка

Кошмар за организаторите и феновете на US Open - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Носителката на 23 титли от "Големия шлем" Серина Уилямс обяви, че няма да играе на Откритото първенство на САЩ (US Open), което започва в Ню Йорк следващата седмица. Уилямс, която през идния месец ще навърши 40 години, посочи като причина за оттеглянето си травмата ѝ в бедрото, която не е напълно заздравяла.

"След внимателно обмисляне и след лекарски съвет реших да се оттегля от участие на Откритото първенство на САЩ, за да позволя на скъсания ми бедрен мускул да се възстанови напълно. Ню Йорк е един от най-вълнуващите градове в света и едно от любимите ми места за игра, така че феновете ще ми липсват, но поздравявам всички ви от разстояние", заяви Уилямс.

Серина Уилямс е шесткратна шампионка на Откритото първенство на САЩ, като вдигна последната си титла през 2014 година. От 2008 година насам американката е пропуснала само две издания на турнира - през 2010 и 2017 година, като във всички останали е достигала поне до полуфиналите. През 2020 година тя загуби на полуфиналите от Виктория Азаренка от Беларус.

Уилямс е поредното голямо име, което ще пропусне US Open след отказването на Роджър Федерер, Рафаел Надал, Доминик Тийм и Стан Вавринка.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 !Мбату

    5 0 Отговор
    По-добре че се е отказала, че щеше да стане за резил.
  • 2 Нашия

    5 0 Отговор
    Нейната е ясна.....тя повече никъде няма да играе...но има още не изтекли рекламни договори и трябва да ги изпълни за да вземе парите

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 123

    7 0 Отговор
    Ще играе само Григор Димитров, сам със себе си и ще падне.
  • 5 кочо

    1 0 Отговор
    сега е момента за грешо пъро място при жените.
  • 6 Истината

    1 0 Отговор
    Серина приключи...