Last news in Fakti

5 Септември, 2021 09:34 2 757 6

Джокович постигна още един успех по пътя към постигането на голямата мечта

  • новак джокович-
  • us open-
  • кей нишикори-
  • тенис-
  • тенис на корт

Водачът в световната ранглиста в мъжкия тенис е само на 4 мача от това да запише името си със златни букви в историята

Джокович постигна още един успех по пътя към постигането на голямата мечта - 1
Снимка: БГНЕС

Новак Джокович постигна още един успех по пътя към постигането на голямата мечта - календарен Голям шлем. Водачът в световната ранглиста в мъжкия тенис е само на 4 мача от това да запише името си със златни букви в историята.

Тази нощ той победи Кей Нишикори в третия кръг на US Open след 6:7(4), 6:3, 6:3, 6:2 в своя полза, като така достигна до 1/8-финала на последния от четирите турнира от Големия шлем. Ноле загуби първия сет, но след това показа пределна мобилизация и обърна нещата в своя полза.

В началото на мача Джокович изглеждаше притеснен и не можеше да намери играта си. Сърбинът допусна ранен пробив и бе поставен в трудна позиция. Все пак Ноле успя да реагира и върна пробива за 4:4, а впоследствие сетът стигна до тайбрек. Там обаче Нишикори демонстрира по-добра игра и успя да се наложи със 7:4 точки и да спечели първия сет.

Това обаче като че ли подейства отрезвяващо на Джокович, който реагира бързо и във втория сет веднага взе инициативата с ранен пробив за 2:1. Впоследствие Нишикори имаше цели 7 възможности да върне пробива в следващите два сервис-гейма на своя съперник, но така и не успя да натисне спусъка в правилния момент и да се върне в играта, а накрая допусна и втори пробив, с който Джокович се върна в мача, печелейки сета с 6:3.

В третия сет отново Джокера си осигури комфортна преднина с ранен пробив за 3:1. Нишикори показа кураж и успя да върне пробива за 4:3, но веднага след това допусна отново да бъде пробит и като че ли тук съпротивителните му сили свършиха и за Джокович не бе проблем да вземе и този сет с 6:3.

В четвъртия сет Ноле вече бе пълен господар на корта. Нишикори не се предаваше, но просто нямаше отговор на по-класната игра на своя съперник, който му позволи да запише само два гейма в началото и след това с четири поредни гейма на сметката си затвори сета и мача с 6:2 в своя полза.

По този начин Джокович вече е на 1/8-финала в турнира, където го очаква сблъсък с Дженсън Бруксби (САЩ).


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диоклид

    11 3 Отговор
    Сърбия винаги е била пред нас.
    Още 80-те дори и преди това сърбите ходеха на Запад а ние винаги сме си били ориенталци.

    Коментиран от #4

  • 2 Сафрин

    3 5 Отговор
    Чехиъе и унгарците също бяха по-добре от нас, защото не пристанаха напълно на комунистите.

    Коментиран от #3, #6

  • 3 Че кои

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Сафрин":

    не са по-добре от нас?
  • 4 пешо

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Диоклид":

    да ти имам критериите за напред. :D
    не сте ориенталци, комплексари сте.

    Коментиран от #5

  • 5 В цялата

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "пешо":

    история Сърбия винаги е била преди нас - във всичко. Но това има значение само за историята. Лошото е, че сега -и то след като американските маймуни от злоба и безсилие бомбардираха Сърбия и убиха техния лидер - пак са преди нас. Във всичко. А ние от завист само скимтим, обвинявайки сърбите за собствените ни неудачи и във вътрешната ни политика, и в балканското ни присъствие.
  • 6 Няма ли да

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "Сафрин":

    спрете най-после с тези митични "комунисти"? Комунистическо управление има в Китай - да не би да сме по-добре от тях? И с какво си подобрихме хала, като пристанахме на американците - може би с онези мижави долари, които те от немай-къде дават на жителите на околните серла да им играят статисти по време на ученията на ТЯХНАТА - американска -територия в Ново село?