Last news in Fakti

12 Септември, 2021 18:03 1 621 1

Цецо Соколов "даде рецептата" за триумф над Германия тази вечер

  • цветан соколов-
  • евроволей 2021-
  • българия-германия

"Ако подаваме добре, ако бием добър сервис, ако стоим добре на блок, мисля, че всеки един съперник е преодолим", каза българският диагонал и капитан на националния ни отбор

Цецо Соколов "даде рецептата" за триумф над Германия тази вечер - 1
Снимка: bTV

Себераздаване, стабилна игра на сервис и блок и отборен дух - това ще бъдат важните фактори по време на осминафинала от европейското първенство по волейбол между България и Германия, поне според капитана на "лъвовете" Цветан Соколов.

"Няма какво да коментираме кой как се чувства. Все пак сме на осминафинал. Трябва да дадем абсолютно всичко, да си оставим сърцата на игрището, да се раздадем, да се опитаме да победим. Аз се опитвам всеки един мач да давам максимума от себе си. Излизаме да играем и да се раздадем за победа. Има атмосфера в отбора, няма проблеми. Всички са добре. Тук сме да побеждаваме", заяви Соколов пред bTV.

"Лъвовете" завършиха на трето място в груповата фаза след 3 победи и 2 загуби.

Съперничеството между България и Германия е пословично. В последните години обаче Бундестимът по-често е победител. Според Соколов обаче има формула за победа срещу всеки един противник.

"Аз лично си мисля, че срещу Франция играем по-различно, по-добре, отколкото срещу Германия в последните години. Но дайте да счупим този карък и да изиграем един хубав мач и да ги победим. За да си най-добрият, трябва да побеждаваш най-добрите. Модерният волейбол е сервис-блок. Независимо кой е от другата страна, ако подаваме добре, ако бием добър сервис, ако стоим добре на блок, мисля, че всеки един съперник е преодолим. Независимо кой е от другата страна, ние, ако сме добри на сервис, нещата стават много по-лесно. Надявам се да изиграем един добър мач на сервис. Другото ще бъде лесно", заяви още диагоналът.

В елиминационната фаза на европейското първенство няма място за грешки, а капитанът на тима е сигурен, че от пропуските в груповата фаза волейболистите ни са си взели поуки.

"Да не забравяме, че от другата страна също има отбори, които се борят да бъдат в топ отборите на света. Нека да не си вадим грешни представи. От другата страна също играят волейбол. Имаше моменти, в които играхме много добре, но и такива, в които играхме много зле. Това трябва да ни е обеца на ухото, че можем да играем на високо ниво и да продължаваме да се борим, независимо дали в един гейм губим. Винаги трябва да стоим там и да стискаме зъби. Това е топка, тя се върти. Винаги може да се обърне и да обърнем и гейма и мача", каза Соколов.

Мачът започва в 20,00 часа и ще бъде излъчен по RING.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДърТ

    0 0 Отговор
    Ква рецепта бе бате, аз мисля, че това ще бъде една от най-унизителните ни загуби...за съжаление!