Last news in Fakti

2 Октомври, 2021 15:55 4 617 13

Бивш нидерландски национал бе осъден заради ужасяващ пост в Twitter

  • брайън рой-
  • присъда-
  • пост-
  • twitter-
  • марк рюте

Рой игра за “лалетата” на Мондиалите през 1990 и 1994 година

Бивш нидерландски национал бе осъден заради ужасяващ пост в Twitter - 1

Игралият на две световни и едно европейско първенства бивш национал на Нидерландия Брайън Рой беше осъден заради коментар в Twitter към премиера на страната Марк Рюте, гласящ “Скоро ще те гръмнат в главата”. Съдът санкционира тъмнокожия мъж с 2 години затвор условно и 80 часа общественополезен труд.

Рой игра за “лалетата” на Мондиалите през 1990 и 1994 година, както и на Европейското първенство между тях. На клубно ниво той се запомни най-вече като футболист на Аякс и Нотингам Форест.

След избухването на пандемията от коронавирус, чрез публикации в “Туитър”, 51-годишният Рой започна да споделя материали за конспиративни теории, поставящи под въпрос научните трудове. През въпросната социална мрежа той заплаши журналиста Крис Кломп, който се бори срещу разпространението на фалшиви информации за COVID-19, но обвиненията срещу него бяха свалени.

Така се стигна до април тази година, когато под публикация в “Туитър” за министър-председателя бившият играч написа въпросното “Скоро ще те гръмнат в главата”. Последва задържането му от полицията, където Рой изразил мнение, че Рюте заслужава да бъде екзекутиран заради скандал, свързан с финансовите добавки за отглеждането на деца в Нидерландия, заради който правителството подаде оставка.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 яяяяяя

    25 2 Отговор
    Издевателствата над хетеросексуални се вихрят с пълна сила в страните с развита педя !
  • 2 Някой

    40 4 Отговор
    Ако това стане в Русия, ще има вой в западната преса как заради едно писмо вкарвали в затвора (по статия на DW за Беларус). Тук какво правят? Даже не е писмо, а кратък пост в социална медия. Даже не звучи като заплаха, а по-скоро като предсказание. Значи, всички врачки в затвора!

    Май наистина Западът стигна по-ниско и от СССР.

    Коментиран от #3

  • 3 ……….

    14 1 Отговор

    До коментар #2 от "Някой":

    Винаги е било така ! Така и ще бъде !
  • 4 Сатана

    20 2 Отговор
    Светата Инквизиция в действие. Човекът е изразил мнение несъвпадащо с пропагандната теория на СЗО
    Грешката е,че е заплашил Рюте с куршум. Предполагам,че всеки политик си е заслужил тази награда.

    Коментиран от #5

  • 5 Това не е заплаха

    18 1 Отговор

    До коментар #4 от "Сатана":

    Има разлика от "ще те гръмнат" и "ще те гръмна"..
  • 6 Баш Бащицата

    14 1 Отговор
    Човекът направил предсказание, тези го осъдили.... Ами, ако верно го гръмнат?
  • 7 Преминаващ

    5 10 Отговор
    Разбираме че Русия ти е любимата тема, но тук става дума за други неща, пък и не ни се занимава постоянно с твоята Русия.
  • 8 Ковидарите

    11 4 Отговор
    Намерили са "повод" да си разчистят сметките с един АнтиКовидар! Така действат слугите на Ковидарите! "И все пак тя се върти"!
  • 9 Стоян Александров

    14 2 Отговор
    Тук пишещите нищо не разбирате. Това е ДЕМОКРАЦИЯТА. СЪД, ЗАТВОР И ЗАТВАРЯНЕ НА УСТИ. Медийте мълчат ако. Това е другари ДЕМОКРАЦИЯТА. Скоро и бой с пръчки по стадионите. Как така един простоамъртен ще изразява мнение различно от Господарите му. Правилно са го осъдили. Иначе РОБИ продължавайте да си мълчите и ваичко ще Ви е наред. ДЕМОКРАЦИЯ Е ВСИЧКО ТОВА. ДАЖЕ ПРЪСКАНЕТО С ГАЗ И СИЛНИТЕ СТРУИ ВОДА СА ПАК ДЕМОКРАТИЧНИ. МЪЪЪЪЪЛЧАНИЕ МУ Е МАЙКАТА....
  • 10 Мимо

    1 1 Отговор
    И България била на 112 място по свобода на словото!?!?!?!?!
    Как ги изчисляват тия класирания и каква методология, един Господ знае. Сигурно се събират трима зелени, трима обратни и още няколко "необикновени, нестандартни" експерти и го разиграват на монополи или не се сърди човече.
    В България, няма ден в който, ББ , РР и още няколко политици "виртуално" да не ги убиват, колят, оправят и какво ли още не, да не говорим за роднините им от женски пол. Не знам кое е по-добре , но мисля, че трябва да е нещо по средата, някакъв хибрид
  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор
    Тук всеки ден гърмят бат Бойко и Динко, няма ли кой да ги осъди тези престъпници-рецедевисти!
  • 12 Ддр

    0 1 Отговор
    Белокожия Павел Ковачев!?!!!!?????Така сме ний,така си мрем,така поглеж.Дий,дий воле дий😀
  • 13 Асан гробаря

    1 0 Отговор
    Кретенясали антита бол....