Last news in Fakti

2 Октомври, 2021 18:45 1 378 0

Борусия Дортмунд с трудна победа в Бундеслигата

  • борусия дортмунд-
  • бундеслига-
  • аугсбург-
  • 2:1

В останалите двубои, играли се по същото време, се получиха любопитни резултати

Борусия Дортмунд с трудна победа в Бундеслигата - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Борусия Дортмунд победи Аугсбург с 2:1 като домакин в мач от 7-мия кръг на Бундеслигата. "Жълто-черните" бяха по-добрият отбор през целия двубой и създадоха куп положения пред вратата на гостите, но въпреки това успехът не дойде никак лесно.

Домакините успяха да открият резултата в 10-та минута от дузпа. В отсъствието на голямата звезда Холанд, с изпълнението се нагърби защитникът Рафа Герейро и той бе точен. Десет минути преди края на първата част Аугсбург успя да изравни чрез Анди Зечири.

Победата за Борусия бе изкована в 51-а минута, когато Юлиан Бранд достигна до точно подаване и с удар по трева в десния ъгъл прониза вратата на гостите.

Победата изкачи Дортмунд до 2-ро място в класирането, само на точка от шампиона Байерн Мюнхен, но баварците имат мач по-малко.

В останалите двубои от Бундеслигата, стартирали в 16:30 българско време, Фрайбург спечели с 2:1 при гостуването си на Херта, Щутгарт показа добър футбол у дома и успя да подчини Хофенхайм с 3:1, а Борусия Мьонхенгладбах, донякъде изненадващо, също с 3:1 спечели при гостуването си на Волфсбург, който се представяше силно от началото на сезона.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА