Last news in Fakti

7 Октомври, 2021 20:25 3 370 11

Най-богатите във футбола вземат отбор от Висшата лига

  • нюкасъл-
  • висша лига-
  • нюкасъл юнайтед-
  • саудитска арабия-
  • мохамед бин салман

Инвестиционният фонд ще придобие 80% от акциите на Нюкасъл

Най-богатите във футбола вземат отбор от Висшата лига - 1
Снимка:

Съвсем скоро се очаква продажбата на Нюкасъл Юнайтед да стане факт. Английските медии твърдят, че това може да стане още днес.

На Острова тръбят, че досегашният собственик на „свраките“ Майк Ашли е продал клуба за 300 милиона паунда на инвестиционен фонд, зад който стои престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман. Целият процес се проточи повече от 18 месеца заради затруднения от различен характер, като в един момент инвеститорите обявиха, че се оттеглят.

По-рано това лято обаче въпросният фонд декларира отново желанието си сделката да бъде доведена до успешен край. Вчера стана ясно, че кандидат-купувачите от Саудитска Арабия са получили „зелена светлина“ за финализирането на покупката, след като са разрешили спора си с кaтарската телевизия „beIN Sports“, която предяви искове към саудитската страна заради нелегално предаване на мачове в последните 4,5 години.

Инвестиционният фонд ще придобие 80% от акциите на Нюкасъл. Останалите 20% ще бъдат в Аманда Стейвли и братята Саймън и Дейвид Рубен, за които се твърди, че са второто най-богато семейство във Великобритания. По този начин ще бъде сложен край на 14-годишния период, в който недолюбваният от феновете на „свраките“ Майк Ашли управляваше доста противоречиво Нюкасъл.

Според английските медии клубът от „Сейнт Джеймсис Парк“ ще има най-богатият собственик в света на футбола, тъй като състоянието на принц Мохамед бин Салман се оценява на 320 милиарда паунда, което е повече 10 пъти по-голямо от това на собственика на Манчестър Сити шейх Мансур (21 милиарда) и със сто милиарда повече от собствениците на Пари Сен Жермен (220 милиарда).

Информациите гласят още, че едно от първите решения на новите собственици ще бъде да уволнят мениджъра на Нюкасъл Стийв Брус, като кандидатите за негов наследник са повече от любопитни.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чаршафите

    13 2 Отговор
    Ще превземат всичко…
  • 2 Боко Тиквата

    14 0 Отговор
    Правят звездна селекция - Неймар, Меси и Божинов и чупят всички рекорди

    Коментиран от #8

  • 3 Павка

    17 0 Отговор
    И милиардер талибана си остава миризлив талибан.
  • 4 Сатъра на Хана

    3 1 Отговор
    СЕГА НЮКАСЪЛ ЩЕ СПЕЧЕЛИ КУПА, ПОНЕЖЕ БИН ЛАДЕН Е СИ ПОПЛЮВА - АКО НЕ ИГРАЯТ ПРАЩА АЛКАЙДА И ФУТБОЛИСТИТЕ ГИ РЕБЕ НА ПАРЧЕТА .... ...... ... КЕФИ МЕ ПОТЪВАНЕТО НА БРИТАНИК ...
    .... ВЕЧЕ СА ХОУМ НА АРАБЬКАТА ЛИГА ... НЕЩО КАТО СНЕЖБОЛЕЛИЯ ФРЕНСКИ МАЦИОНАЛЕН ОТБОР ПО ФУТБОЛ
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Анонимен

    5 0 Отговор
    Май само Бундеслигата остава чиста футболна територия.
  • 7 Гледайте

    1 0 Отговор
    The Dissident, там има бая за MBS- мохамед бин салман
  • 8 123

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Боко Тиквата":

    Божинката ще е пиар, че по-му върви приказката.
  • 9 Дядо Йоцо от люлин

    5 0 Отговор
    Е защо не купиха УеФски или ЛуДИтЕотГоРаТа Ами наливат пари в някъв третокласен английски клуб...
  • 10 Тъп саодитец

    0 0 Отговор
    Абе защо купуваш английски футболен отбор? Според българските медии и DW Великобритания фалира. Няма храна, рафтовете са празни, няма горива, Лондонското сити е празно и всички банки се преместиха в Европа. Ти луд ли си бе? Купи ФК Левски примерно и се рахатясай. Тиквеник.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.